İslam Memiş uyardı: 328 lira vermemek için rekoru kaçırmayın

Finansal analist İslam Memiş haziran ayının son işlem gününde altın yatırımcısını uyardı. Memiş'e göre dolar ve on altının toparlanma sürecinde olması kısa-orta vadede gram altının da önünü açıyor.

İslam Memiş uyardı: 328 lira vermemek için rekoru kaçırmayın - Sayfa 1

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş kişisel Youtube kanalı üzerinden piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Memiş'e göre dolar ve ons altının toparlanma sürecinde olması kısa-orta vadede gram altının da önünü açıyor.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş'in yorumları şöyle:

110
İslam Memiş uyardı: 328 lira vermemek için rekoru kaçırmayın - Sayfa 2

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı, faiz sabit tutuldu. Beklentiler karşılandı. Yılın son ayına kadar Merkez Bankası'ndan faiz indirimi sinyali olasılığı zayıf ancak eylülde Fed faiz indirirse Merkez Bankası eylülde faiz indirimi yapabilir diye düşünüyorum. Fed'e göre hamle yapılacaktır. Enflasyonun yüksel olduğuna vurgu yapıldı metinde. Jeopolitik riskler yer aldı.

210
İslam Memiş uyardı: 328 lira vermemek için rekoru kaçırmayın - Sayfa 3

Ekonomi yönetiminin beklentisi karşılandığı için herkes aynı çatı altında toplandığı için genel itibarıyla veriler, not artırımları, gri listeden çıkma olasılığı gibi pozitif etkenler de beklentileri karşılıyor. Gri listeden çıkma olayının biraz abartıldığını düşünüyorum ben.

310
İslam Memiş uyardı: 328 lira vermemek için rekoru kaçırmayın - Sayfa 4

Borsada yeni ralli olacak deniyor, ben böyle düşünmüyorum. Gri listeye alınmanın zaten bir bedeli vardı, bu bedelden kurtulmamız coşacağımız anlamına gelmiyor. Normalleşiyoruz aslında. Bahar havası olacağını düşünmüyorum.

410