IndieWire seçti: En korkunç 30 uzaylı filmi! Korkudan gözlerinizi açamayacaksınız

IndieWire, "Üçüncü Türden Yakın Karşılaşmalar"dan "Yasak Bölge 9"a, "Ceset Yiyicilerin İstilası"ndan "Yaratık"a en korkunç 30 uzaylı filmini sıraladı.

IndieWire seçti: En korkunç 30 uzaylı filmi! Korkudan gözlerinizi açamayacaksınız - Sayfa 1

30. The Blob - 1958

Dev bir jöle damlasına benzeyen gizemli bir yaratık yeryüzüne indiğinde insanlık için büyük bir tehlike oluşturur. Damlaların yıkıcı gücüne tanık olan insanlar, gittikçe büyüyen bu yaratık karşısında büyük bir ölüm kalım savaşı vermek zorunda kalır.

130
IndieWire seçti: En korkunç 30 uzaylı filmi! Korkudan gözlerinizi açamayacaksınız - Sayfa 2

29. Derin Karanlık (Pitch Black)- 2000

Bir grup yolcusuyla birlikte yol alan uzay kargo gemisi bir meteor yağmuru sonrasında arızalanarak ıssız gibi gözüken bilinmedik bir gezegene düşer.Bu tuhaf görünüşlü ve üç güneşi olan kurak gezegende görünüşte hayat yok gibidir.

230
IndieWire seçti: En korkunç 30 uzaylı filmi! Korkudan gözlerinizi açamayacaksınız - Sayfa 3

28. Ufuk Faciası (Event Horizon)- 1997

Event Horizon 2040 yılında uzaya araştırmalar yapmak üzere gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi esnasında kaybolmuştur. Olayın üzerinden geçen yedi senenin ardından bilim insanları bu uzay gemisini aramak ve akıbetini kavramak üzere bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler.

330
IndieWire seçti: En korkunç 30 uzaylı filmi! Korkudan gözlerinizi açamayacaksınız - Sayfa 4

27. Fakülte (The Faculty) - 1998

Bir Amerikan banliyösünün sıradan liselerinden bir tanesi… Eski duvalar, zamanı dolmuş ders kitapları ve son kullanma tarihleri geçmiş ders öğretmenleri… Her şeyin zamanının gerisinde olduğu bu lisede öğrenciler gruplaşmış haldedirler. Öğretmenler, aniden sanki bedenleri birileri tarafından ele geçirilmiş gibi tavırlar sergilemeye başlarlar. Bu tuhaf durum öğrencilere de yansır. Geriye sadece kendilerine ‘normal kalanlar’ adını veren altı kişilik bir topluluk kalır. İlk ve son görevleri ise önce okullarını sonra da dünyayı bu ele geçirilmişlikten kurtarmak olacaktır.

430