Gündem
27 Tem 2024 19:25 Son Güncelleme: 27 Tem 2024 20:33

İlber Ortaylı'dan imam hatip çıkışı: Arapça bile öğretemiyorlar!

Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan ünlü tarihçi İlber Ortaylı, İmam Hatiplerle ilgili çarpıcı sözler söyledi. Ortaylı, “İmam Hatipler hiçbir şey öğretemiyor bu memlekette. O çok övündükleri okuldakiler, elifleri ayıramaz birbirinden. Surelerin isimlerini bilmiyorlar, Arapça bile öğretemiyorlar” dedi.

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, gazeteci Fatih Altaylı'nın programında İmam Hatip okulları eleştirdi. Ortaylı, "Çocuk ne öğrenecek şimdi? İmam Hatipler de bir şey öğretmiyor. O övündükleri okul, git sor bakalım. Elifleri ayıramaz bir birinden. Elif maksûreyi ayıramaz yani. Yapamaz bunu, yapamıyor yani. Ondan sonra mesela nasıl yazılır Taha diye sorduk birine. O kritik bir sorudur, ama yani bilir." şeklinde konuştu.


Ortaylı, sözlerine devam ederek, "Kimsin ya dedim. Sen daha isimlerini bilmiyorsun surelerin. Yani İmam Hatip çocuklara Arapça öğretmiyor bu memlekette. Hiçbir şey öğretmiyor. Çocuk dini bütün kaçmış okuldan. Niye kaçıyorsun oğlum dedim. Bir şey öğretmiyorlar dedi. Ne öğretmiyor? Matematik mi? Tarih mi? Hiçbir şey öğretmiyor dedi. Sıkıldım kaçtım dedi. Doğru. Yani talebe de ara sıra dalga geçmeyi boş dersi sever ama devamlı boş dersi sevmez. Hapiste hisseder" dedi.