Gündem
06 Eyl 2024 19:04 Son Güncelleme: 06 Eyl 2024 19:09

İBB 9 Eylül Pazartesi için alarma geçti!

İBB, okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü için alarma geçti. Pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak. Ek metro ve otobüs seferleri düzenlenecek. Okul servis araçları İSPARK'ı ilk gün ücretsiz kullanabilecek.

İstanbul'da okulların açılacağı 9 Eylül Pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek.

İBB'den yapılan açıklamada, kentte 9 Eylül'de 17 bin okul servisinin trafiğe çıkacağı kaydedildi.

İBB yetkili birimlerinin 3 gün boyunca nöbet tutacağı belirtilen açıklamada, kent içi kameralarından İstanbul trafiğinin izleneceği, tıkanan arterler ile ilgili durumun birimlere bildirilip anında müdahale edileceği belirtildi.

İSPARK SERVİSLERE ÜCRETSİZ
Okulların açılacağı pazartesi günü 06.00-16.00 saatleri arasında İBB'ye bağlı bilet entegrasyona dahil olan toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağı aktarılan açıklamada, okul servis araçlarına İSPARK'ın ilk gün ücretsiz hizmet vereceği anlatıldı.

EK METRO VE OTOBÜS SEFERLERİ
İETT'nin, okulların açılmasından itibaren her gün 1716 ek sefer yapacağı, Metro İstanbul'un da 435 ilave sefer planladığı kaydedilen açıklamada, "Ayrıca okulların açılmasıyla birlikte ilk 2 gün okul servis araçları, arabalı vapurlardan öncelikli olarak yararlanacak. İDO'nun Sirkeci-Harem hattındaki yaya yolcular ücretsiz seyahat edecek." ifadelerine yer verildi.

Şehir Hatlarının da kış tarifesine geçeceği bilgisine yer verilen açıklamada, 113 ekipten oluşan 259 zabıta personelinin okullarda trafik denetimi yapılması ve yönlendirilmesi amacıyla görev alacağı belirtildi.

ZABITALAR OKULLARDA GÖREV ALACAK
113 ekipten oluşan 259 zabıta personeli, aktif olarak okullarda görev alacak, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda 10 adet çekici araç hizmet verecek. Sabah-akşam zabıta ve polis memurları tarafından trafik denetimi yapılması ve yönlendirilmesi sağlanacak.

ŞANTİYELERDE ÇALIŞMALAR DURACAK
Şantiyelerde okulların açıldığı hafta çalışma yapılmayacak, mevcut çalışmalar okul açılış öncesinde tamamlanacak. Devamı zaruri çalışmalar ise gece vardiyasında sürdürülecek. İSKİ, İGDAŞ, AYEDAŞ, TÜRK TELEKOM, BEDAŞ gibi kurumlara da okul öncesi devam eden çalışmaların bitirilmesi talimatı verildi. Acil durumlar için 7/24 nöbetçi ekip bulunacak. Yol denetim ekipleri de cadde ve sokaklarda denetimler yapacak. Hasar görmüş altyapılara da anında müdahale edilecek.