İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak?

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığı'nın İstanbul’daki kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kazandıracak projesinin ayrıntıları belli oldu.

İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 1

İBB, riskli yapılarının KİPTAŞ ile yenilemek isteyen hak sahiplerine, gelir durumlarına göre toplam maliyetin yüzde 40 ile yüzde 65’i oranında destek sağlayacak. Bu binalardaki hak sahipleri, KİPTAŞ ile yapacakları ön sözleşme ile İBB’nin yeniden yapım maliyeti destek programına dahil olabilecek. Dar gelirliler, destekten daha yüksek oranda yararlanacak

120
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 2

Bunun yanı sıra; İBB Meclisi’nin onayına sunulacak bir diğer teklifle, İBB’nin hızlı tarama testine başvuran ve E sınıfı, yani çok riskli bina grubuna dahil olan yaklaşık 6 bin 920 yapı için acil eyleme geçilecek, vatandaşlara ilave kira yardımı yapılacak.

220
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 3

İstanbul'da çok riskli binalarla ilgili tartışma önceki haftalarda Sefaköy Kartaltepe'de bir binanın durduk yerde yıkılması ve Bahçelievler'de iki ayrı binada kat çökmelerinin yaşanması ile yeniden alevlenmişti.

320
İBB 6 bin 920 yapı için eyleme geçti! Kime, hangi oranda mali destek sağlanacak? - Sayfa 4

Benzeri çok riskli yapılarla ilgili uzunca bir süredir çalışmalar yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deprem dirençli İstanbul için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Kentsel dönüşüme can suyu olacak proje teklifi, İBB Meclisi’nin onayına sunulanacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan teklifin ayrıntılarını paylaştı.

420