Gizli tanık her şeyi anlattı! Dilan ve Engin Polat davasında flaş gelişme

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama suçundan yargılanması devam ederken soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin detaylarına ulaşıldı. Gizli tanık sanık Engin Polat ile ilgili her şeyi anlattı. Polat'ların 3 ayrı suçtan ayrı ayrı 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. İşte detaylar...

Gizli tanık her şeyi anlattı! Dilan ve Engin Polat davasında flaş gelişme - Sayfa 1

Dilan Polat ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin hazırlanan iddianamenin girişinde kara para aklamanın ne olduğu açıklanarak, sanık Engin Polat liderliğinde kurulmuş ve işletilmiş bir suç örgütünün, fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kara para aklama sürecini işlettiğinin tespit edildiği belirtildi.

129
Gizli tanık her şeyi anlattı! Dilan ve Engin Polat davasında flaş gelişme - Sayfa 2

Sanık Engin Polat'ın birçoğu yakın aile üyesi olan akrabalarıyla şirketler kurduğu, bu şirketlerde eşi sanık Dilan Polat ile ortaklığı ve yöneticiliği bulunduğu, şirketlerin daha çok güzellik, kozmetik ve medikal alanlarda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuş olduğu kaydedilen iddianamede, şirketlerin çoğunluğunun mali müşavirinin ise dikkati çekici şekilde şüpheli Ahmet Gün olduğu vurgulandı.

229
Gizli tanık her şeyi anlattı! Dilan ve Engin Polat davasında flaş gelişme - Sayfa 3

MAL ALIŞI YAPILAN ŞİRKETLER SAHTE ÇIKTI!
İddianamede, Polatlar grubunun tek elden yönetildikleri değerlendirilen şirketlerinin mal alışlarının büyük bir kısmının, Engin Polat'ın ailesinin ortağı veya yöneticisi olduğu şirketler ile yine hedef kişilerle bir şekilde bağlantılı olan tedarikçilerden gerçekleştirildiği,

329
Gizli tanık her şeyi anlattı! Dilan ve Engin Polat davasında flaş gelişme - Sayfa 4

Ancak bu tedarikçilerin aslında gerçek bir mal alışı olmayan, beyanname vermeyen, çalışanı olmayan, bankacılık hareketi bulunmayan, hakkında sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğu ve sahte olduğuna dair kuvvetli şüphe barındıran mal alışların toplamının milyonlarca lirayı bulduğu belirtildi.

429