Polemik & Kulis
27 Haz 2024 09:18 Son Güncelleme: 27 Haz 2024 09:29

Gerçek Gündem'de Genel Yayın Yönetmeni değişti! Yeni isim Halk TV’den…

Gerçek Gündem haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni değişti. Halk TV’ye veda eden isim, Gerçek Gündem’in yeni GYY’si oldu.

Halk TV'den ayrılan gazeteci Seyhan Avşar, Gerçek Gündem haber sitesinin Genel Yayın Yönetmeni oldu. Seyhan Avşar'ın bugün itibarıyla göreve başlayacağı belirtildi.

MERT ESKİSINDI GELMİŞTİ

Gerçek Gündem haber sitesinin 3 ay önceki genel yayın yönetmeni Hilmi Hacaloğlu'nun ayrılmasının ardından koltuğa Mert Eskisındı oturmuştu. Eskisındı'nın da ayrılığı sonrasında bu kez genel yayın yönetmenliği koltuğuna Halk TV'den dün itibarıyla ayrılan Seyhan Avşar'ın oturduğu öğrenildi.

CAFER MAHİROĞLU’NUN ISRARLARINA RAĞMEN TRANSFER OLDU

MedyaRadar’ın özel haberine göre Halk TV’nin patronu Cafer Mahiroğlu, Seyhan Avşar’ın ayrılmasını istemedi ve bu nedenle büyük bir çaba gösterdi. Seyhan Avşar ise yeni patronu Umut Katırcı’ya söz verdiği için geri adım atmayarak Cafer Mahiroğlu’nun ısrarlarını geri çevirdi.

SEYHAN AVŞAR KİMDİR?

Seyhan Avşar 1991’de Bitlis'te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bitlis’te tamamladı. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler, Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümlerinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde öğrenciyken Cumhuriyet gazetesinde stajyer muhabir olarak çalışmaya başladı. Cumhuriyet gazetesinde yaklaşık 7 yıl boyunca adliye muhabirliği görevini üstlendi.

2022 yılında Halktv.com.tr’de çalışmaya başladı. Şimdi ise kariyerine Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni olarak devam edecek.

Avşar, 2018 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) tarafından düzenlenen, “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri” yarışmasında eğitim dalında, 2019 yılında ise İstanbul Gazeteciler Derneği’nin (İGD) haber ödülüne, Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik ödülüne ve Metin Göktepe gazetecilik ödülüne layık görüldü.