Geçmeyen ter kokusunu bitiriyor! İşte güzel kokmanın anahtarı…

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte terleme problemlerinde artış gözlemlenebilir. Özellik kapalı alanlarda yayılan koku rahatsız edici bir seviyeye ulaşabilir. Terleme problemini ortadan kaldırmak için günlük hayatınızdaki birkaç rutini değiştirmek yeterli olacaktır. İşte dikkat etmeniz gerekenler…

Geçmeyen ter kokusunu bitiriyor! İşte güzel kokmanın anahtarı… - Sayfa 1

Güzel kokmak hem bizim ve hem de çevremiz için oldukça önemlidir. Örneğin ter koktuğumuzu fark ettiğimizde çevreye karşı utanç duyup öz güvenimiz düşebilir ve çevremizdeki insanlara da rahatsızlık verebilir. Her ne kadar deodorant kullansak da bazı durumlarda yeterli gelmeyebilir. Bu durumda alabileceğiniz belirli önlemler bulunmaktadır.

128
Geçmeyen ter kokusunu bitiriyor! İşte güzel kokmanın anahtarı… - Sayfa 2

TÜKETTİĞİNİZ BESİNLERE DİKKAT EDİN

Tükettiğimiz besinlerin vücudumuzun salgıladığı koku ile doğrudan bir bağlantısı vardır. Örneğin brokoli ve brüksel lahanası gibi turpgiller familyasından bazı sebzelerin içerisinde bulunan sülfür nedeniyle vücutta ter yoluyla atılan kötü kokulara neden olabilir.

228
Geçmeyen ter kokusunu bitiriyor! İşte güzel kokmanın anahtarı… - Sayfa 3

Bazı bireylerin vücudu fasulye, yumurta ve sütte bulunan trimetilamin maddesini tam olarak işleyemiyebilir. Böylece, bu organik bileşik gözeneklerden atılarak kişide hoş olmayan bir koku yayılmasına neden olabilir.

328
Geçmeyen ter kokusunu bitiriyor! İşte güzel kokmanın anahtarı… - Sayfa 4

Çemen ve çemenli ürünler tüketiminde içerdikleri sarımsak ve ağır baharatlar nedeniyle tüketildiklerinde ter ile beraber vücutta iki ya da on gün arasında kalacaklarından dolayı kötü kokulara neden olabilirler.

428