Fenomenlerin "para kasası" her yerde aranıyor!

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 61 şüphelinin gözaltına alındığı "Kuyu-8" operasyonuna ilişkin yeni ayrıntılara ulaşıldı.

Fenomenlerin "para kasası" her yerde aranıyor! - Sayfa 1

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına yönelik çalışma kapsamında 25 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 61 kişi gözaltına alındı.

115
Fenomenlerin "para kasası" her yerde aranıyor! - Sayfa 2

Özelliği olmayan yumak iplerle gençleştirme işlemleri yapmışlar 

Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sosyal medya fenomeni olarak bilinen ve ülke genelinde bayileriyle birlikte 50 güzellik salonu olan Neslihan Güngen ve İnanç Güngen'in sahte ustalık/kalfalık belgeleri düzenleyerek vasıfları uygun olmayan kişilerin iş yeri açmalarına aracılık ettikleri belirlendi.

215
Fenomenlerin "para kasası" her yerde aranıyor! - Sayfa 3

Şüphelilerin, sahte CE belgeleri düzenleyerek herhangi bir UTS kaydı olmayan, yönetmeliklere aykırı ürettikleri güzellik merkezi cihazıyla ülke genelinde toplam 44 ayrı taksirle yaralama suçuna sebep oldukları, açık kaynaklarda benzer içerikli 746 şikayetin yer aldığı, dolandırıcılık suçundan elde edilen suç gelirini diğer bayilerle yapılan anlaşmalar esnasında muvazaalı taşınır ve taşınmaz devirleri üzerinden akladığı kaydedildi.

315
Fenomenlerin "para kasası" her yerde aranıyor! - Sayfa 4

Şüpheliler ayrıca herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere N.G. etiketi basarak kolajen ip tedavisi, gençleştirme ipi vb. adlar altında pazarlama yaptı ve müşterileri bu şekilde dolandırdı.

415