Fed faiz kararı sonrası gözler piyasalarda! Altın ve dolarda çarpıcı gelişme yaşandı

ABD Merkez Bankası (Fed) haziran ayı faiz kararını açıkladı. Fed beklentiler dahilinde politika faizinde değişiklik yapmadı. Peki kritik gelişme sonrası altın ve dolar için beklentiler neler? Özellikle son dönemde dolar/TL’de yatay seyir hakimdi. Dolar/TL’de düşüş beklenir mi? İşte detaylar...

Fed faiz kararı sonrası gözler piyasalarda! Altın ve dolarda çarpıcı gelişme yaşandı - Sayfa 1

Piyasaların gözü kulağı bugün açıklanan Fed faiz kararındaydı. Fed beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 5.50 seviyesinde sabit bıraktı. Kritik gelişme sonrası altın ve döviz piyasasına ilişkin beklentiler de netleşmeye başladı. Peki bundan sonrası için piyasaları ne bekliyor?

111
Fed faiz kararı sonrası gözler piyasalarda! Altın ve dolarda çarpıcı gelişme yaşandı - Sayfa 2

PİYASALARI NASIL ETKİLER?

Milliyet'in haberine göre; konuyla ilgili merak edilenleri Ekonomist Hikmet Baydar, açıkladı. Baydar konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Zaten Fed’in faizi değiştirmesini beklemiyorduk. Bundan sonrası için ABD’de faiz artırımları beklenmiyor.

211
Fed faiz kararı sonrası gözler piyasalarda! Altın ve dolarda çarpıcı gelişme yaşandı - Sayfa 3

Faiz artırımı olması için enflasyonda yukarı yönlü baskının oluşması gerekiyordu. ABD’de enflasyon düşüş gösterdi. Faiz indirimi için hedeflenen seviyeden hala uzak olduğumuz için eylül ve kasım gibi bazı tarihler fiyatlanıyor. Şu an faiz kararı sürpriz değil. Piyasalarda etkisinin olmasını beklemiyoruz.

311
Fed faiz kararı sonrası gözler piyasalarda! Altın ve dolarda çarpıcı gelişme yaşandı - Sayfa 4

‘PİYASALARDA DALGALANMALARA SEBEBİYET VEREBİLİR’

Gelecek açıklamalarda piyasalar Fed’in faiz indirimine yakın zamanda başlayıp başlamayacağını, bu yıl kaç faiz indirimi olacağına ilişkin ipuçları arayacak. İşte bu ipuçları piyasalarda dalgalanmalara sebebiyet verebilir.

411