Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 2

TELEFON DETAYI DA VAR!

Adalet Bakanlığı’nın Boston Federal Mahkemesi’ne gönderdiği dosyadaki en önemli detay Eylem Tok’un olay yerinden Oğuz Murat Aci ve diğer yaralıların telefonlarını toplatması oldu. Tok’un işlediği ‘Yağma’ suçu Amerika'ya gönderilen dosyada tüm detaylarıyla anlatıldı. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporun tamamı tercüme edildi.

214
Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 3

Yaralıların telefonları alındığı için ambulansa haber verilmemesine vurgu yapılan tercümede, telefonların günler sonra aileye teslim edildiğine de yer verildi. Tok’un kazadan sonra kaçışı, kaçışa ait havalimanındaki fotoğraflar da detaylarıyla birlikte tercüme edilerek dosyaya konuldu.

314
Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 4

ADALET BAKANLIĞI VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TAKİP EDİYOR

Hem Adalet Bakanlığı hem de Dış İşleri Bakanlığı Boston’da devam eden mahkeme süreciyle ilgili Oğuz Murat Aci’nin ailesine anlık bilgi paylaşımları yapıyor. MedyaRadar’a konuşan Aci,’’ Bu süreçte hem Adalet Bakanlığı hem de Dışişleri Bakanlığı hep yanımızda oldu. Sürekli bilgi paylaşımı yapıyorlar. 

414
Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 5

Tercüme edilen Timur Cihantimur’un dosyasında olay yerinden alınan telefonların alındığına dair bilgilere yer verilmemesi üzerine bakanlıkla iletişime geçtim. Telefonların alınmasıyla ilgili detayların Eylem Tok’un tercüme edilen dosyasında olduğunu söylediler. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporun tamamının tercüme edildiğini, telefonun olay yerinden alınmasının da bir sayfa anlatıldığı söyledi. 

514