Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak!

Adalet Bakanlığı’nın Boston Federal Mahkemesi’ne gönderdiği dosyadaki telefon detayı Eylem Tok’un başını yakacak cinsten. Tok’un yaralılara ait telefonları olay yerinden aldırmasıyla ilgili olarak bilirkişi tarafından hazırlanan rapor tercüme edilerek mahkemeye gönderildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un süreçle ilgili olarak anne Pervin Aci’yla sürekli iletişim halinde olduğu ortaya çıktı.

Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 1

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Boston’da okula kayıt yaptırmak üzereyken Boston Federal polisleri tarafından yakalanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur ile ilgili her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Cihantimur ile ilgili Boston Federal Mahkemesi’ne 21 sayfalık rapor gönderen Adalet Bakanlığı’nın anne Eylem Tok ile ilgili de çok kapsamlı bir rapor sunduğu ortaya çıktı.

114
Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 2

TELEFON DETAYI DA VAR!

Adalet Bakanlığı’nın Boston Federal Mahkemesi’ne gönderdiği dosyadaki en önemli detay Eylem Tok’un olay yerinden Oğuz Murat Aci ve diğer yaralıların telefonlarını toplatması oldu. Tok’un işlediği ‘Yağma’ suçu Amerika'ya gönderilen dosyada tüm detaylarıyla anlatıldı. Bilirkişi tarafından hazırlanan raporun tamamı tercüme edildi.

214
Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 3

Yaralıların telefonları alındığı için ambulansa haber verilmemesine vurgu yapılan tercümede, telefonların günler sonra aileye teslim edildiğine de yer verildi. Tok’un kazadan sonra kaçışı, kaçışa ait havalimanındaki fotoğraflar da detaylarıyla birlikte tercüme edilerek dosyaya konuldu.

314
Eylem Tok’u yakacak ‘telefon’ detayı! ‘Allah-u ekber’ dediğine pişman olacak! - Sayfa 4

ADALET BAKANLIĞI VE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TAKİP EDİYOR

Hem Adalet Bakanlığı hem de Dış İşleri Bakanlığı Boston’da devam eden mahkeme süreciyle ilgili Oğuz Murat Aci’nin ailesine anlık bilgi paylaşımları yapıyor. MedyaRadar’a konuşan Aci,’’ Bu süreçte hem Adalet Bakanlığı hem de Dışişleri Bakanlığı hep yanımızda oldu. Sürekli bilgi paylaşımı yapıyorlar. 

414