Spor
22 Haz 2024 18:43 Son Güncelleme: 22 Haz 2024 18:48

EURO 2024'te Gürcistan ile Çekya yenişemedi: 1-1

Türkiye'nin de yer aldığı EURO 2024 F Grubu'nda Gürcistan ile Çekya'nın kapışması izleyenlere futbol keyfi yaşatırken alınan sonuç millilerimize yaradı. İki takım 1-1'lik beraberlik sonrası grupta puanla tanıştı.

EURO 2024 F Grubu'nda Gürcistan ile Çekya karşı karşıya geldi. Volkspark Stadı'nda oynanan karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

Türkiye'nin grubunda ilk maçlarını kaybeden iki takım da mutlak galibiyet için çıktıkları mücadelede istediklerini elde edemedi ancak iki takım da en azından 'en iyi grup 3.'sü' olma umutlarını Çarşamba gününe taşıdı.

Gürcistan, 45+4'te Mikautadze'nin penaltı golüyle ilk yarıyı 1-0 üstün tamamlarken Çekya'nın aradığı beraberlik golünü 59'da Schick kaydetti.

Temponun yüksek olduğu karşılaşmada Gürcistan tek isabetli şutunda golü bulurken Çekya 25 şutta 11 isabet buldu ancak galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonuçla birlikte iki takım da grupta ilk puanlarını alırken Çekya 3. sırada, Gürcistan 4. sırada yer aldı.

F Grubu'nun son maçları 26 Haziran Çarşamba günü oynanacak. Saat 22:00'de başlayacak maçlarda Çekya ile Türkiye ve Gürcistan ile Portekiz karşılaşacak.

ÇEKYA VAR'A TAKILDI
23. dakikada Hlozek'in attığı gol, VAR'dan geri döndü. Çekya'nın uzun taç atışında seken topa Hlozek dokundu, kaleciden seken topa Hlozek bu kez elle dokunup fileleri havalandırdı ancak VAR odası elle oynamayı belirtip golü iptal etti.

VAR BU KEZ PENALTI DEDİ
Gürcistan 45+2'de penaltı kazandı. Kvaratskhelia'nın kullandığı serbest vuruşta top savunmadan sekip Kashia'nın önüne düştü. Onun şutunda kaleci gole izin vermezken dışarı giden top sonrası hakem oyunu başlatmadı. VAR odasının uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem penaltı kararını verdi.

45+4'te Mikautadze beyaz noktanın başına geçip kaleciyi ters köşeye yatırıp fileleri havalandırdı.

SCHICK BERABERLİĞİ SAĞLADI
Gürcistan kalesini ablukaya alan Çekya, 59. dakikada aradığı beraberlik golünü buldu. Coufal'ın ortasında Lingr'in kafa vuruşunda top arka direkten döndü. Schick direkten seken topu göğsüyle filelere gönderdi: 1-1.