Gündem
06 Eyl 2024 07:22 Son Güncelleme: 06 Eyl 2024 07:26

Erdoğan’ın o sözlerinin devamı ortaya çıktı! ‘Kızlar Anadolu’yu yansıtıyor’ demişti…

Teğmenlerin yemini tartışması gündemdeki yerini korurken, konunun AK Parti MKYK’sında da gündeme geldiği ortaya çıkmış, Erdoğan’ın ‘Kızlar Anadolu’yu yansıtıyor’ dediği ileri sürülmüştü. O sözlerin devamını Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinden paylaştı.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninin resmi kısmında ant içen 960 mezun teğmenden 300-400’ü törenin ardından kılıçlarıyla bir araya gelmişti. Teğmenler bir saat önce kendilerine yemin ettirmiş dönem birincisi eşliğinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganı atarak tekrar ant içmişti.

AK Parti MKYK’sında gündeme gelen konular aktarılırken Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teğmenlere sahip çıkarak, “3 kız birinci oldu, bu ilk kez oluyor. Normalde AK Parti zamanında kadınlar eve kapatıldı diyenlere de iyi bir cevap. Kızlar Anadolu’yu yansıtıyor. Sohbet de ettim, hatta birinin adı İkra” dediği ileri sürülmüştü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, “Bu konuşmanın devamı var” diyerek Erdoğan’ın yaşananlara canının sıkıldığını ve şu ifadeleri kullandığını yazdı:

“Yemin hadisesi ben varken olmadı. Biz oradayken olmadı. Biz ayrıldıktan sonra oluyor. Bunlar doğru değil. Bunlar öğrenci değil, mezun oldular. Kıtaya çıktılar. Milli Savunma Bakanlığımız detaylı inceleme yapacak.”

Abdulkadir Selvi’nin ‘Yaptığımdan pişman değilim’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

1 Eylül Pazar günü Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir grupla sohbet ediyor. Erdoğan’ın canının sıkkın olduğu dikkati çekiyor. “Harp Okulu’ndaki yemin olayına canım sıkıldı. Yaşar Paşa’yla konuşacağım” diyor.

3 Eylül tarihinde yapılan AK Parti MKYK toplantısında “Korsan yemin” olayı gündeme geliyor. MKYK üyesi

Emre Cemil Ayvalı, korsan yemin hadisesinin askeri vesayet endişelerini yeniden gündeme taşıdığına dikkat çekiyor. Deniz Ülke Arıboğan’ın, yemin hadisesi üzerine attığı tweeti gündeme getirip, eleştirilerde bulunuyor. Deniz Ülke hoca ile Emre Cemil Ayvalı bu tartışmayı sosyal medyadan da sürdürüyorlar.

ERDOĞAN MKYK’DA NE DİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise MKYK toplantısının girişinde yaptığı konuşmada “korsan yemin” olayına değiniyor.

Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerine katıldım. Üç kızımız dönem birincisi oldular. Bu ilk kez oluyor. Normalde AK Parti döneminde kadınlar eve kapatıldı diyenlere de iyi bir cevap oldu. Kızlarımız çok kıymetli. Kızlar Anadolu’yu yansıtıyor. Sohbet ettim. Hatta birinin adı İkra. Biliyorsunuz İkra peygamberimize inen ilk ayetin adıdır. Oku demektir” diyor. Erdoğan sadece bunları söylemiyor. Bu konuşmanın devamı var.

“Yemin hadisesi ben varken olmadı. Biz oradayken olmadı. Biz ayrıldıktan sonra oluyor. Bunlar doğru değil. Bunlar öğrenci değil, mezun oldular. Kıtaya çıktılar. Milli Savunma Bakanlığımız detaylı inceleme yapacak” diye konuşuyor.

ÖMER ÇELİK’İN SÖZLERİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MKYK toplantısında yaptığı değerlendirme ile örtüşüyor.

Ömer Çelik, korsan yemin üzerinden askeri vesayeti canlandırma çabası içinde olanlara cevap verdi. “Bir takım siyasetçi, aydın, emekli asker; ‘Bu görüntülerden hükümete mesaj verildi’ gibisinden üslupla konuşmaları... Bunların yaptığı şey eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bir de tabii bunlara cevap vereyim derken, milletin gözbebeği gibi baktığı TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur” dedi.

Ama Ömer Çelik, teğmenlerin bir kısmının katıldığı yemin hadisesi hakkında inceleme yapılmayacağını söylemedi.