‘Emekliye zam yapılsaydı’ seçim sonuçları ne olurdu? Son anketten çarpıcı sonuçlar…

CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıktığı 31 Mart seçim sonuçlarında emekli maaşlarına zam yapılmamasının etkisine dair anket yapıldı. "Emekli maaşına zam yapılsaydı AK Parti yerel seçimden birinci parti olarak çıkar mıydı?" sorusunun yöneltildiği anketin sonuçları dikkat çekti.

‘Emekliye zam yapılsaydı’ seçim sonuçları ne olurdu? Son anketten çarpıcı sonuçlar… - Sayfa 1

CHP'nin yüzde 37.7 ile birinci parti çıktığı 31 Mart seçim sonuçlarında emekli maaşlarına zam yapılmamasının etkisine dair anket gerçekleştirildi. Araştırma kapsamında 2 binden fazla kişiye "Emekli maaşına zam yapılsaydı AK Parti yerel seçimden birinci parti olarak çıkar mıydı?" diye soruldu. Sonuçlar ise dikkat çekti…

118
‘Emekliye zam yapılsaydı’ seçim sonuçları ne olurdu? Son anketten çarpıcı sonuçlar… - Sayfa 2

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AK Parti ikinci parti konumuna gerilerken, sonuçlarda emeklilerin tepkisinin etkili olduğu yorumları yapıldı.

218
‘Emekliye zam yapılsaydı’ seçim sonuçları ne olurdu? Son anketten çarpıcı sonuçlar… - Sayfa 3

"İDDİALI SÖYLEMLERDE BULUNANLAR DİKKATLİ OLMALI"

Metropoll araştırma şirketi bu konuda bir anket yaptı. İktidarın emeklilere beklediği zammı yapmamasının 31 Mart yerel seçim sonuçlarına etkisini ölçen anketi Metropoll'un kurucusu Özer Sencar, "Ne CHP'nin beklenmeyen boyuttaki büyük zaferi ne de AK Parti'nin şok edici hezimeti konusunda geleceğe yönelik iddialı söylemlerde bulunanlar dikkatli olmalılar" diyerek paylaştı.

318
‘Emekliye zam yapılsaydı’ seçim sonuçları ne olurdu? Son anketten çarpıcı sonuçlar… - Sayfa 4

"HAYIR" DİYENLERİN ORANI YÜZDE 45,9'DA KALDI

Anket, 17-24 Nisan tarihleri arasında 28 ilde toplam 2 bin 235 kişiyle gerçekleştirildi.

418