Emekli zammında milyonlara kötü haber! Sadece 27 TL zam alan var!

Milyonların beklediği düzenlemede sona gelindi, en düşük emekli maaşında yeni rakam belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu verileri sonrası oluşan yüzde 24.73'lük zamla 'sıfır zam' tehlikesiyle karşı karşıya kalan emekliler için düğmeye basılmıştı. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak açıklandı ama Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş kök maaşı düşük olanları bekleyen zam oranını hesapladı.

Emekli zammında milyonlara kötü haber! Sadece 27 TL zam alan var! - Sayfa 1

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 3 Temmuz'da açıkladığı enflasyon verileri sonrası SGK ve Bağkur emeklileri yüzde 24.73, memur emeklileri ise yüzde 19.31'lik zam aldı.

113
Emekli zammında milyonlara kötü haber! Sadece 27 TL zam alan var! - Sayfa 2

Milyonlarca emeklinin beklediği haber ise AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den geldi. Güler, en düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini duyurdu. En düşük maaşta 2 bin 500 TL'lik fark oluşurken emekli zammında kök maaş krizi yaşanıyor.

213
Emekli zammında milyonlara kötü haber! Sadece 27 TL zam alan var! - Sayfa 3

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, kök maaşı 10 bin TL olan emeklileri 27 TL zam beklediğini duyurdu.

313
Emekli zammında milyonlara kötü haber! Sadece 27 TL zam alan var! - Sayfa 4

"SATIR ARALARINDA ÇOK ÖNEMLİ DÜZENLEMELER VAR"
Karakaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan en düşük emekli zammı düzenlemesi ve vergi paketine dair TGRT Haber'e değerlendirmelerde bulundu. Karakaş, "Satır aralarında çok önemli düzenlemeler var.

413