Emekli çalışanlar için kötü haber geldi! SGK primi kesti

Emekli çalışanlar özellikle de EYT'liler için alınan karar reel tarafta olumlu bulunmadı. Esnaf yüzde 5 sosyal güvenlik destek primi uygulamasının kaldırılmasına karşı çıktı. Alınan kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti. Yaşanacak sorunları da anlatan esnaflar kiralar ile ilgili de çağrıda bulundu. 'Çifte vergilendirme gibi bir uygulama" diyerek yeni bir sisteme ihtiyaç duyulduğunun altını çizdiler..

Emekli çalışanlar için kötü haber geldi! SGK primi kesti - Sayfa 1

Son torba yasa ile EYT ile emekli olup da çalışanlar için kritik bir karara da imza atıldı. Her defasında EYT’nin Hazine’ye maliyetini dile getiren hükümet emekli işçi çalıştıran işverene sağlanan yüzde 5'lik sosyal güvelik destek priminin desteğini sona erdiriyor.

17
Emekli çalışanlar için kötü haber geldi! SGK primi kesti - Sayfa 2

Esnaflar ise bu karar tepkili. “Prim desteğinin bitmesi esnafın usta bulmasını zorlaştırır” diyorlar.

27
Emekli çalışanlar için kötü haber geldi! SGK primi kesti - Sayfa 3

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı yorumda, “Son torba yasa ile birlikte emekli çalıştıran işverenlere sağlanan yüzde 5'lik sosyal güvenlik destek prim desteğinin sona ermesi hem emeklileri hem de dükkanında emekli usta çalıştıran esnafımızı zor durumda bırakacak.

37
Emekli çalışanlar için kötü haber geldi! SGK primi kesti - Sayfa 4

Çünkü sosyal güvenlik prim desteğinin kalkmasıyla birlikte işverenlerin emekli ustalarla yola devam etme cazibesi sona erecek. Oysa günümüzde usta bulmak çok zor.

47