Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri açıklandı! İstanbul da listede yer alıyor…

Forbes Advisor; suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve doğal afet riskleri gibi çeşitli faktörleri analiz ederek yaptığı araştırmada, dünyanın en güvenli ve en güvensiz şehirlerini belirledi.

Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri açıklandı! İstanbul da listede yer alıyor… - Sayfa 1

Forbes Advisor; suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi ve doğal afet riskleri gibi çeşitli faktörleri analiz ederek yaptığı araştırmada, dünyanın en güvenli ve en güvensiz şehirlerini belirledi. Forbes'in listesinde İstanbul da yer aldı. 

111
Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri açıklandı! İstanbul da listede yer alıyor… - Sayfa 2

Forbes Advisor tarafından yürütülen araştırmada kentler güvenlik risklerine göre puanlandırıldı. Baz alınan kriterler ise suç oranları, sağlık hizmetlerinin kalitesi, doğal afet riskleri, dijital güvenlik riskleri gibi faktörler oldu.  0-100 arasında notlandırılan kentler arasında en düşük puanı alan şehir 'en güvenli şehir' olarak belirlendi.

211
Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri açıklandı! İstanbul da listede yer alıyor… - Sayfa 3

 Forbes Advisor'ın araştırmasında 0 puanla Güneydoğu Asya şehir devleti Singapur ilk sırada yer alarak turistler açısından dünyanın 'en güvenli şehri' seçildi.

311
Dünyanın en güvenli ve en tehlikeli şehirleri açıklandı! İstanbul da listede yer alıyor… - Sayfa 4

Analiz edilen 60 şehir arasında Singapur, en düşük doğal afet riskine ve ikinci en düşük sağlık ve altyapı riskine sahip olmasıyla öne çıktı. Singapur interneti özgürce kullanma kabiliyeti olarak tanımlanan dijital güvenlik riski bakımından da en düşük riske sahip ikinci şehir oldu.

411