Televizyon
05 Haz 2024 08:57 Son Güncelleme: 05 Haz 2024 08:57

Dünya Okyanus Günü'nünde “X Trilyon” belgeseli...

Emily Penn liderliğinde, tamamı kadınlardan oluşan X Trilyon ekibi, görünmeyeni görünür hale getirmek için Kuzey Pasifik Okyanusu boyunca gezegendeki en yoğun okyanus plastiği birikimini gözler önüne sermek amacıyla zorlu bir yolculuğa çıkar.

X Trilyon Belgeseli, açık denizlerle, fırtınalarla ve deniz tutmasıyla mücadele eden Emily Penn liderliğindeki 14 kadının, keşif, bilim, dayanışma ve iyimserlik dolu eylem çağrısını macera dolu bir hikayeyle anlatıyor.

Görünmeyeni görünür kılmak amacıyla bir araya gelen bilim insanları, film yapımcıları, döngüsel ekonomistler, mühendisler, öğretmenler ve tasarımcılardan oluşan ekip; Kuzey Pasifik'i geçerek Hawaii'den Seattle'a geçerek gezegendeki en yoğun deniz plastiği birikimi olan “Büyük Pasifik Çöpü”ne doğru yelken açtı. Bu heyecan dolu, zorlu macera X Trilyon Belgeseli’nde ekrana geliyor.

Warner Bros. Discovery Sosyal Fayda Keşif Ağları EMEA ve Uluslararası Kıdemli Pazarlama Direktörü Edina Constantinescu, “Bu yıl Dünya Okyanus Günü'nü kutlamak amacıyla X Trilyon'u yayınlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Emily Penn ile ilk kez 2021 yılında “Change Drivers” girişimimiz için bir araya gelmiştik. Bu sefer de “plastik kirliliği” krizinin gerçek boyutunu kaydetmek için “Büyük Pasifik Çöp Alanı”na yaptığı keşif gezisini anlatmak üzere bir araya geldik. Kendisi yaptığı işlerle şirket olarak bize büyük bir ilham kaynağı. Bu vesileyle Emily ve X Trillion ekibinin, belgeselle birlikte üzerimize düşeni yapma konusunda bizlere ilham vereceğini ve çevreyle mücadelede çözümün bir parçası olabileceğimizi hatırlatacaklarına inanıyorum.

Yönetmen Eleanor Church ve yapımcı Verity Wislocki'nin ortaklığıyla hazırlanan X Trilyon Belgeseli, 8 Haziran Cumartesi saat 18.00’de Dünya Okyanuslar Günü’nde Discovery ve Blu TV’de ekrana gelecek.