Dilan Polat’a "izinsiz mektup" sorgusu! "Ajandaya hislerimi yazdım!"

Silivri Marmara Cezaevi Savcısı, cezaevi yönetiminden izinsiz dışarıya mektup gönderen Dilan Polat’ın ifadesine başvurdu. Polat ifadesinde, ‘Hislerimi avukatımın ajandasına yazdım. Mektup değildi. Hislerimi yazdım. Ayrıca yazdıklarımın paylaşılacağından da haberim yoktu’ dedi. Cezaevi yönetiminin mektubu dışarı çıkartan Avukat Enes Çetinkaya ile ilgili de işlem başlatacağı öğrenildi.

Dilan Polat’a "izinsiz mektup" sorgusu! "Ajandaya hislerimi yazdım!" - Sayfa 1

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, ‘Kara para aklama’ suçlamasıyla tutuklu bulunan Dilan Polat,- Engin Polat çiftiyle ilgili hazırlanan 75 sayfalık iddianamenin yankıları devam ediyor. 8 aydır Marmara Cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat, hazırlanan iddianameden sonra hislerini kaynanası Şükran Polat’a gönderdiği mektupla paylaştı. 

119
Dilan Polat’a "izinsiz mektup" sorgusu! "Ajandaya hislerimi yazdım!" - Sayfa 2

Adeta bir basın açıklamasını andıran mektup, sosyal medyada paylaşınca ortalık karıştı. Cezaevi yönetimi, mektupla ilgili iç soruşturma başlattı.

219
Dilan Polat’a "izinsiz mektup" sorgusu! "Ajandaya hislerimi yazdım!" - Sayfa 3

HİSLERİMİ YAZDIM, PAYLAŞILACAĞINI BİLMİYORDUM

Normalde tutukluların gönderdiği mektuplar cezaevi görevlileri tarafından okunduktan ‘Görülmüştür’ damgası vurulduktan sonra dışarıya çıkarılır. Dilan Polat’ın üzerinde ‘Görülmüştür’ damgası olmayan mektubuyla ilgili olarak önce cezaevi personelinin savunması alındı. Dün de Dilan Polat cezaevi savcısına mektupla ilgili ifade verdi. 

319
Dilan Polat’a "izinsiz mektup" sorgusu! "Ajandaya hislerimi yazdım!" - Sayfa 4

MedyaRadar’ın ulaştığı o ifade, "Ben herhangi bir kimseye mektup yazmadım. Ben sadece hislerimi avukatım Haydar Enes Çetinkaya’nın ajandasına yazdım. Yazdığım sayfanın birilerine gönderileceğini ve bunun paylaşılacağını bilmiyordum" dediği öğrenildi.

419