Spor
27 Haz 2024 10:41 Son Güncelleme: 27 Haz 2024 10:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çekya maçı hakemine tepki, Barış Alper'e övgü: 'Felç ettin'

2024 Avrupa Şampiyonası'nda Çekya'yı 2-1 yenen Türkiye, son 16 turuna yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçı kazanan milli takımı tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselen A Milli Futbol Takımı'nı telefonla arayarak kutladı.

Erdoğan, Hamburg'da oynanan maçın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, futbolculardan Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun ve Barış Alper Yılmaz ile görüştü.

MONTELLA'DAN ERDOĞAN'A DAVET
İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella, "Cumhurbaşkanım, yakınlığınızı her zaman duyuyoruz, çok teşekkürler desteğiniz için. Bir dahaki maçta da sizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan ise, "Ben de çok çok teşekkür ediyorum. İnşallah Avusturya maçının ön hazırlıklarına yönelip ona göre de adımlarımızı atalım." diyerek cevap verdi.

Montella, "Aynen öyle Cumhurbaşkanım, genellikle grup aşamaları böyle gergin olur. O yüzden iyi bir şekilde hazırlanacağız o maça. Belki de gruptan devam eden en genç milli takımız şu anda." şeklinde konuştu.

ÇALHANOĞLU'NA TEBRİK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçta ilk golü atan takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu'nu da arayarak, "Hakan'ı tebrik ediyorum. Çok güzel bir gol oldu. Sıkıntıya girdiğimiz anda golü bulduk." dedi. Çalhanoğlu ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek takım arkadaşlarının selamını iletti.

"GOLÜN HEPİMİZİ RAHATLATTI"
Milli takımın ikinci golünü atan Cenk Tosun'u da tebrik eden Erdoğan, "Çok güzel bir gol oldu, hepimizi rahatlattı. Allah yar ve yardımcınız olsun." dedi. Cenk Tosun, "Desteğiniz çok değerli Sayın Cumhurbaşkanım." ifadesiyle teşekkür etti.

BARIŞ ALPER'E ÖVGÜ, HAKEME TEPKİ
Maçın adamı seçilen Barış Alper Yılmaz ile de konuşan Erdoğan, "Barış tebrik ediyorum. Gerçekten sağ kanadı felç ettin, tebrik ediyorum. Takımın 11'de 11 hepsini de tebrik ediyorum. Yediğimiz golde de hakem çok büyük haksızlık yaptı." dedi.

Barış Alper, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Sağ olun teşekkürler. En önemli şey kazanmaktı, takım arkadaşlarımızla birlikte çok iyi mücadele verdik. En önemli şey son 16 turuna kaldık. Bundan sonra devam edeceğiz, inşallah." şeklinde cevap verdi.