Politika
07 Eyl 2024 15:18 Son Güncelleme: 07 Eyl 2024 15:21

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda gerilim! Mansur Yavaş, sitem etti: Ekrem Başkan gibi...

CHP'nin kurultayında belediye başkanlarının konuşmasına ilişkin gerilim yaşandı. Mansur Yavaş, diğer belediye başkanlarının da konuşması gerektiği yönünde açıklama yaparak partisine sitem etti.

CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda kısa süreli gerilim yaşandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP kurultayında partisine sitem etti.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ben de Ekrem Başkan gibi Türkiye'nin sorunlarına değinmek isterdim ama bir saat önce telefon açılıp 'Siz de konuşun' dendi.

14 belediye başkanından ikisini konuşturunca aylardır yakılan fitne ateşine odun atmış oluyoruz."

"SORUMLULUK BENİM"
Mansur Yavaş’ın sözlerinin ardından, CHP lideri Özgür Özel şöyle konuştu:

"İkisini birbirinden ayırmam. Ne olduysa, bugün böyle bir akış olduğu için oldu. Program yapılırken bugün de oturumlar planlanmıştı.

Birkaç gün önce belirlenen süre içinde konuşmak isteyenler vardı. O konuşmalar uzayınca bugüne kaldı. Selin Hanım da ‘Böyle bir akışımız var’ dedi. Ben de ‘Mansur Başkan’a da bir söz verelim’ dedim. Burada tüm sorumluluk bana aittir.”

"KAĞIDI YERE ATARIM"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şunları söyledi:

"Ben dün öğrendim. Hatta sizin konuşacağınızdan bile haberim yoktu. Sayın Genel Başkanımız burada iki belediye başkanımız konuşacak deyince, siz de yanımdaydınız. Kim konuşacak, onu bile bilmiyordum. Selin Hanım konuşmasında, ‘Acaba Yılmaz Büyükerşen mi konuşacak?’ diye düşündüm.

Konuşmamın son notlarını sizin kaleminizle yazdım. Başkanım, size hem Mansur Başkanım derim, hem de abi. Bizim aramızda bir sorun olmaz. Rahatsız olacağınızı bilsem konuşmamı yere atar, yerime otururdum, Başkanım."