Politika
19 Ağu 2024 21:11 Son Güncelleme: 19 Ağu 2024 21:30

CHP'nin gölge bakanları yangınlarda ne yaptı?

CHP Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar ve Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem Türkiye'nin birçok kentinde günlerdir sönmeyen yangınlar ile ilgili ne yaptı?

Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi sürüyor. Orman yangınlarında ikinci haftaya girildi. Perşembe gününden bu yana 247 yangın çıktı. Manisa, Uşak, Aydın ve Muğla'nın Ula ile Yatağan ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı. Orman yangınlarındaki son durumu paylaşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Menderes'teki yangının da kısmen kontrol altında olduğunu açıkladı.

GÖLGE BAKANLARI NEREDE

Ülkedeki alevler bir türlü dinmezken, CHP Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar ve CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem'de herhangi bir açıklama gelmedi.

Geçtiğimiz gün Niğde’nin Konaklı kasabasında patates üreticileriyle bir araya gelen Erhan Adem yangınlarla ilgili konuşmazken “Çiftçilerimiz, borçlarını ödemek için traktörlerini satarken, üretmeye devam etme çabası çok kıymetli. Ancak bu zorlu süreçte, Tarım Bakanı'na sormak istiyoruz: Siz ne işle uğraşıyorsunuz? Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıları daha ne kadar görmezden geleceksiniz?” dedi.

Gülşah Deniz Atalar ise bugün yaptığı bir açıklamada, arazi satışlarına dikkat çekti.

Atalar yaptığı yazılı açıklamada, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca 314 arazinin daha satışa çıkarıldığı duyuruldu. Ülkede ağır bir ekonomik kriz ve işsizlik varken, en ucuz halleriyle satışa çıkan bu taşınmazlar, kıyılar, tatil yöreleri, koylar ihale ediliyor. Bu ülkenin rant için yağmaladıkları her bir karış toprağının da hesabını soracağız" ifadesini kullandı.

İki gölge bakan yangınlarda herhangi bir çalışmaya katıldıklarını deklare etmezken bölgede faaliyet gösteren CHP'li isimler parti sözcüsü Deniz Yücel, İzmir Milletvekili Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu oldu.