Politika
15 Ağu 2024 09:16 Son Güncelleme: 15 Ağu 2024 09:16

CHP lideri Özgür Özel’den ‘hazır olun’ talimatı! Detaylar kulislerden sızdı…

CHP lideri Özgür Özel'in partisinin il başkanları toplantısında teşkilatlara 'Her an seçime hazır olun' talimatı verdiği iddia edildi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nden zaferle ayrılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Geçim yoksa seçim var' diyerek erken seçim çağrılarına devam ediyor.

ÖZEL'DEN TALİMAT: SEÇİME HAZIR OLUN

Anketlerde birinci parti çıktıklarını belirten CHP lideri Özel'in partisinin il başkanları toplantısında parti örgütü yöneticilerine verdiği talimat ortaya çıktı.

Milliyet'ten Mehtap Özdemir'in haberine göre, Özel teşkilatlara "Her an seçime hazır olun" talimatı verdi. Toplantıda il başkanlarına, Eylül ayından sonra “daha aktif bir dönem” yaşanacağı aktarılarak, bu konuda da hazırlıklarını yapmaları istendi.

"YARIM SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞIYORUZ"

Özel’in talimatı doğrultusunda sahaya inen örgütler, “yarın seçim olacakmış” gibi çalışmalara başladı. İlçe ilçe, mahalle mahalle gezdiklerini belirten il başkanları, “Sahadayız. Yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Her şeye hazırız” değerlendirmesini yaptı.

CHP’li kurmaylar da, seçimin zamanında olmayacağını, sandığın 2028’den önce gündeme geleceğini düşündüklerini belirterek, “2025 sonbaharı ya da en geç 2026’nın ilkbaharında seçim olacağını” savunuyor.