Televizyon
05 Haz 2024 17:03 Son Güncelleme: 05 Haz 2024 17:19

Canlı yayında şok iddia! "Dilan Polat cezaevinde değil 2 aydır evde"

Bircan Bali Söylemezsem Olmaz programına geri döndü. Bali, bomba gibi bir iddia ile ekranlara dönmüşken 2 aydır Dilan Polat'ın cezaevinde değil ve kendi evi dışında bir evde olduğunu ve çocuklarıyla görüştüğünü söyledi. Avukatı canlı yayına bağladı.

Kara para aklama suçundan tutuklu olan Dilan Polat'ın cezaevinde son zamanlarda kendisine zarar verdiği haberleri dolaşıyordu. Bakırköy Başsavcılığı'na sunulan adli tıp raporu, Polat'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Adli Psikiyatri servisine yatırılması gerektiğini önerdi.

"2 AYDIR SERBEST"

Dilan Polat'ın cezaevinde yaşadığı olaylar gündemdeyken, televizyon programı "Söylemezsem Olmaz"da yer alan Bircan Bali'den dikkat çeken bir iddia geldi. Bali, "Dilan Polat'ın şu anda hapishanede mi yoksa hastanede mi olduğuna dair büyük bir iddia ortaya koyacağım. Bir tanığın ifadelerine dayanarak söylüyorum; iddiaya göre, Polat son 2 aydır serbest bırakılmış, kendi evi dışında bir yerde çocuklarıyla vakit geçiriyor ve basından uzak olan arkadaşlarıyla birlikte saatler geçiriyormuş" dedi.

"YAKINDA BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI'NDAN ÇEKİLMİŞ BİR FOTOĞRAFIN ORTAYA ÇIKACAK"

Bali ayrıca, "Yakın zamanda Dilan'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları'ndan çekilmiş bir fotoğrafın ortaya çıkacağını ve bu fotoğrafın bilinçsizce çekilmiş gibi gösterileceğini iddia ediyorum. Ancak gerçekte böyle bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır" şeklinde bir iddiada bulundu.

"HERKES TARAFINDAN YALANLANACAK BİR İDDİADIR"

Dilan Polat'ın ailesinin avukatı Hüseyin Kaya ise bu iddiaları yalanlayarak, "Bu iddia sadece devlet tarafından değil, benden önce açıklanan herkes tarafından yalanlanacak bir iddiadır. Bu iddiayı temellendirmek için hangi kanıtlara dayandığınızı merak ediyorum. Bu suçlama, Türkiye Adalet Bakanlığı'nı hedef alan ciddi bir iddiadır" şeklinde konuştu.

EMRULLAH ERDİNÇ'TEN TEPKİ

Gazeteci Emrullah Erdinç de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Bircan Bali'ye tepki gösterdi. Erdinç paylaşımında, Adalet Bakanlığı'nı, Bakan Yılmaz Tunç'u, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nü de etiketledi.

Erdinç'in paylaşımı şöyle:

Söylemezsem Olmaz isimli programda bugün deli saçması bir iddia ortaya atıldı. Programa yeniden dahil olan bir sunucunun sırf gündeme gelmek, konuşulmak ve belki de "bakın ben geldim reyting arttı" demek için; “Dilan Polat 2 aydır evinde ve çocukları ile birlikte” diye bir açıklama yapmış. Bu açıkça Türk adaletini itibarsızlaştırmak hatta ayaklar altına almak demektir. Çünkü Dilan Polat, tutuklandığı Kasım ayından beri Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kaldığı süreç dışında Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde kalıyor ve bir süre daha kalmaya devam edecek. Bu tarz iddialar dediğim gibi bağımsız Türk yargısını zan altında bırakıyor ve alenen suç işleniyor. Adalet Bakanlığı bu konu hakkında eminim adım atacaktır. Ekrana çıkan kişilerin "birinden duydum" diyerek toplumun sinir uçlarına dokunacak konularda açıklama yapmamasını tavsiye ediyor, 'dedikodu ile' yargı konularında 'yargı' dağıtılmamasını temenni ediyorum