Gündem
26 Haz 2024 09:12 Son Güncelleme: 26 Haz 2024 11:28

Belediyeden ‘skandal’ hamle! Elektrik kaçağına tabela asarak önlem aldılar!

Kartal Belediyesi, park içerisinde bulunan havuzdaki elektrik kaçağına akıllara durgunluk veren bir önlem aldı. Elektrik kaçağını gidermek yerine havuzun bir tarafına ‘Dikkat elektrik kaçağı vardır. Havuza girmek tehlikelidir’ tabelası astı.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Kartal Belediyesi’nin en büyük parklarından ve her gün yüzlerce çocuk ve ailelerin zaman geçirdiği parkta bulunan süs havuzunun yanında bulunan tabela şaşkınlık yarattı. Süs havuzunda elektrik kaçağı olduğu, belediyenin bu arızayı gidermek veya elektrik akımını iptal etmek yerine, “Dikkat Elektrik Vardır, Havuza Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” tabelası asması büyük tepki topladı.

BU SORUNU ÇÖZÜN!

Her gün yüzlerce ailenin geldiği, onlarca çocuğun oynadığı parkta, havuzun etrafına sadece bir tane tabela asıp aylarca bu sorunu gidermeyen belediyeye büyük tepki var. En ufak bir dalgınlıkta küçük yaşta bir çocuğun, ya da tabelayı fark etmeyen bir vatandaşın kazayla elini suya dokundursa ölümle sonuçlanan olayın yaşanmasına neden olabilir.

Olaya tepki gösteren vatandaşlar “Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe’de etrafına önlem alınmayan bir inşaatta iki çocuğumuzu kaybettik. Biz bu olaylardan ders çıkarmıyoruz. Burası da fazla derin olmayan bir süs havuzu, her yaşta çocuk oynamak için girebilir. Ya da tabelayı fark etmeyen insanlar serinlemek için eline suya sokabilir, düşebilir. Burada olumsuz bir olay yaşanırsa, ölümle sonuçlanan bir olay yaşanırsa Bunun sorumlusu kim olacak?" dedi