Ekonomi
25 Tem 2024 09:22 Son Güncelleme: 25 Tem 2024 09:39

BDDK'dan Hayati Yazıcı'nın oğluna banka lisansı!

AKP’li eski Bakan Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı’nın varlık şirketi “Adil Varlık Yönetim” dijital bankacılık lisansı aldı. BDDK'dan izin verilen bankanın kurucuları arasında Adil Varlık Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emre Ballı ve BDDK eski Başkan Yardımcısı Murat Yönaç da yer alıyor.

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı ve iş adamı İlhami Yazıcı'nın sahibi olduğu Adil Varlık Yönetim şirketi bankacılık lisansı aldı.

BDDK İZİN VERDİ RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI

OdaTV'den Can Özçelik'in haberine göre Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından bankanın kurulmasına onay verildikten sonra karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararda, “Kurucu ortaklar arasında Ali Emre Ballı, Murat Yönaç, Özberk Çetinkaya, Ali Paslı ve Fahri Akcan olduğu ‘Adil Katılım Bankası’ unvanlı bir dijital katılım bankasının kurulmasına izin verildi” ifadeleri kullanıldı.

Adil Katılım Bankası'nın kurucusu olan Ali Emre Ballı aynı zamanda Mustafa Yazıcı’nın sahibi olduğu Adil Yönetim Varlık şirketinin yönetim kurulu başkanı.

BANKANIN SERMAYESİ 3 MİLYAR TL

3 milyar TL sermaye ile kurulan Adil Katılım Bankası'nın diğer kurucusu ise BDDK eski Başkan Yardımcısı Murat Yönaç oldu. Murat Yönaç da Mustafa Yazıcı'nın şirketi olan Adil Varlık Yönetim yönetim kurulu üyesi.

Dijital banka olarak çalışacak olan Adil Katılım Bankası'nın kurucuları arasında yer alan Özberk Çetinkaya da daha önce Varlık Fonu’nun kontrolünde olan Turkcell’in Finans Direktörlüğü görevini yürüttü.