Ekonomi
12 Tem 2024 08:54 Son Güncelleme: 12 Tem 2024 09:17

Bakan Şimşek’in gözü Silivri'nin Rüzgar Gülleri'nde! Boydak’ın HES’leri 22 milyara satılacak!

TMSF, FETÖ operasyonuyla el konulan şirketleri satışa çıkardı. FETÖ’nün gözbebeği Boydak Holding iştiraki olan HES Hacılar Enerji ve Erciyes Çelik 22 milyar liradan satışa kondu. İhaleye katılmak isteyenlerin yatıracağı teminat ise bir milyar olarak belirlendi. TMSF’nin dev satışları bununla da sınırlı kalmadı. RHG Enertürk Enerji’nin Silivri’deki RES santrali de 6 milyar 200 milyon liradan satışa çıkarıldı. 7 enerji şirketinin toplam bedeli 37 milyar 200 milyon olarak belirlendi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gözü bu satışlarda. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra mahkeme kararıyla çok sayıda şirkete el koydu. El konulan şirketler bir süre sonra kayyum atanarak faaliyetlerine devam edilmesi sağlandı. TMSF, zor günler geçiren ekonomiye can vermek için harekete geçti. HES Hacılar Enerji, Erciyes Çelik, RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ, Sibelres Elektrik Üretim AŞ, Muradiye Elektrik Üretim AŞ, Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim San. Ve Tic. AŞ, Betim Enerji şirketlerini satışa çıkardı. Enerji şirketlerinin toplam muhammen bedeli 37 milyar 200 milyon lira olarak belirlendi.

FETÖ’NÜN GÖZBEBEĞİYDİ…

TMSF, normal değeri 30 milyar olan HES Hacılar Elektrik ile Erciyes Çelik Sanayi şirketlerini 22 milyar muhammen bedelle satışa çıkardı. Satış ilanında şu ifadelere yer verildi:

‘’Mülkiyetinde bulunan yüzde 100 oranındaki 0,01 TL (Bir Kuruş) nominal değerli 30.000.000.000 (Otuz milyar) adet HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi payları ile Boyçelik Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Hazine mülkiyetinde bulunan %27,49 oranındaki 1 TL (Bir Türk Lirası) nominal değerli 21.993.325 (Yirmi bir milyon dokuz yüz doksan üç bin üç yüz yirmi beş) adet Erciyes Çelik Halat Tel Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi paylarının satışı. 26 Ağustos tarihinde yapılacak ihalenin muhammen bedeli 22 milyar olarak belirlendi. İhaleye girmenin teminatı ise bir milyar lira olarak belirlendi. Kayseri'de 2015 yılında Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, el konulan şirketler bir dönemin en popüler şirketlerinin başında gelen Boydak grubuna ait.

SİLİVİRİ’NİN GÜLLERİ DE SATILIYOR!

Elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği alanındaki yatırımlarıyla adını sıkça duyuran RHG Enertürk Enerji; farklı illerde bulunan yedi hidroelektrik santrali (HES) ve İstanbul ili Silivri ilçesindeki rüzgar enerji santraliyle (RES) birlikte satışa çıkıyor. RHG Enertürk Enerji 6 milyar 200 milyon, Gün Güneş Enerji 2 milyar, Siberles Elektrik 2 milyar 700 milyon, Muradiye elektrik 2 milyar 100 milyon, Betim Enerji 2 milyar 600 milyon Tür Lirası muhammen bedelle satışa çıktı. 14 Ağustos ile 26 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan satışlardan elde edilecek gelir Türk ekonomisine adeta can simidi olacak.