"Mona Lisa'nın nerede boyandığına dair gizem çözüldü"

Jeolog ve Rönesans sanatı tarihçisi Ann Pizzorusso, Leonardo da Vinci'nin, Mona Lisa tablosunda, İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki Como Gölü kıyısında yer alan Lecco'nun bazı tanınabilir özelliklerini resmettiğini öne sürdü. Benzerliklerin yadsınamaz olduğunu söyleyen Pizzorusso, “Bu konuda çok heyecanlıyım. Bunun gerçekten bir başarı olduğunu hissediyorum” dedi.

Jeolog ve Rönesans sanatı tarihçisi Ann Pizzorusso, dünyanın en ünlü tablolarından birindeki gizemi çözdüğüne inanıyor.

Leonardo da Vinci'nin Mona Lisa'sının arkasındaki manzara sonsuz tartışmalara yol açmış, bazı sanat tarihçileri manzaranın hayali ve idealize edilmiş olduğunu öne sürerken, diğerleri belirli İtalyan yerleriyle çeşitli bağlantılar olduğunu iddia etmiştir.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre Ann Pizzorusso, iki uzmanlık alanını birleştirerek Leonardo'nun İtalya'nın Lombardiya bölgesindeki Como Gölü kıyısında yer alan Lecco'nun bazı tanınabilir özelliklerini resmettiğini öne sürdü.

Acun Ilıcalı ve Ayça Çağla Altunkaya evlendi! Şeyma Subaşı’dan nikahtan saatler sonra olay çıkış Şeyma Subaşı tanga giyip kalçasını gösterdi! Ünlü sinema sanatçısı hayatını kaybetti Şahan Gökbakar’ın villası kaçak çıktı! Ahu Tuğba'nın kızından Nuri Alço'ya sert sözler!