Alzheimer'ın ilk işareti yıllar önce kendini gösteriyor: Tuvalette bunu yaşıyorsanız dikkat

Türkiye'de Alzheimer hastalarının sayısının 600 binden fazla olduğu tahmin ediliyor ve bu sayının önümüzdeki yıllarda artması bekleniyor. Sonuç olarak, bu nörodejeneratif hastalığın belirtilerini belirlemek çok önemlidir, özellikle de bilişin ve hafızanın ötesine geçen ince semptomları...

Alzheimer'ın ilk işareti yıllar önce kendini gösteriyor: Tuvalette bunu yaşıyorsanız dikkat - Sayfa 1

Alzheimer teşhisi konmadan önceki yıllarda hastalar toplam 123 tıbbi sorun yaşadı. Araştırmacılar buradan on nörodejeneratif hastalıkla en sık ilişkili olduğunu belirlediler.

119
Alzheimer'ın ilk işareti yıllar önce kendini gösteriyor: Tuvalette bunu yaşıyorsanız dikkat - Sayfa 2

Yakın tarihli bir çalışma, tuvaletteyken fark edebileceğiniz az bilinen bir semptomu vurguladı. Sindirim sisteminde meydana gelen değişiklikler, erken Alzheimer'ın ilk belirtileri olabilir. Sabah gazetesinin haberine göre indirim sisteminizde meydana gelen değişiklikler, büyük ölçüde nörolojik süreçlerde meydana gelen değişikliklerin önemli bir göstergesi olabilir.

219
Alzheimer'ın ilk işareti yıllar önce kendini gösteriyor: Tuvalette bunu yaşıyorsanız dikkat - Sayfa 3

ERKEN ALZHEIMER GÖSTERGESİ KENDİSİNİ GÖSTERDİ

Mart 2022'de The Lancet adlı tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, Alzheimer hastalığının on erken uyarısıyla ilgili bilgileri ortaya koydu.

319
Alzheimer'ın ilk işareti yıllar önce kendini gösteriyor: Tuvalette bunu yaşıyorsanız dikkat - Sayfa 4

Araştırmacılar, teşhisten önceki 15 yıllık pencerede, İngiltere ve Fransa'dan 39.672 kişiden alınan tıbbi verileri inceleyerek bu durumda erken belirtileri bulmaya yardımcı oldu.

419