Spor
09 Haz 2024 18:42 Son Güncelleme: 09 Haz 2024 20:25

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Fenerbahçe'nin yeni başkanı belli oldu

Fenerbahçe Kulübünün olağan seçimli genel kurulunda başkan adayları Ali Koç ve Aziz Yıldırım oylarını kullandı. Sandıklar saat 17.00 itibariyle kapandı ve oy sayım işlemine geçildi. Rekor sayıda katılımın yaşandığı seçimi Ali Koç kazandı. Oy sayma işlemleri devam ettiği sırada Divan Başkanı Vefa Küçük, Ali Koç'un seçimleri kazandığını açıkladı.

Fenerbahçe'de merakle beklenen başkanlık seçimi sonuçlandı ve ipi Ali Koç göğüsledi. Seçimden zaferle ayrılan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç açıklamalarda bulundu.

Koç açıklamaları şu şekilde;

"FENERBAHÇE'NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ KONGREDE DE GÖSTERDİK"

"Güzel, demokratik, heyecanlı, yeri geldiği zaman coşkulu, yeri geldiği zaman gergin bir kongreyi daha tamamladık. 28 bin kongre üyemiz oy kullandı. Bu Fenerbahçe demokrasisi adına büyük bir rekordur. Türkiye'de hiçbir kulüp bu rakamlara yaklaşamıyor. Fenerbahçe büyüklüğünü kongrede de gösterdik.

"FENERBAHÇE ÇAĞI BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR"

Kongrede yarıştığım sayın Aziz Yıldırım ve ekibine, siz değerli kongre üyelerimize şahsım, yönetim kurulum ve tüm camiamız adına teşekkür ediyoruz. Fenerbahçe çağı bugünden itibaren başlıyor.

"HERKESİN BU ÇORBADA TUZU OLSUN"

Başarılara doyacağımız, dünyada Fenerbahçeli olmayan taraftarların da Fenerbahçe'yi izleyeceği, hayran sayımızın artacağı, marka değerimizin gelişeceği, ulusal ve uluslararası başarı elde edeceğimiz dönem inşallah başlamaktadır. Fenerbahçe adını duyunca rakiplerimiz irkilecek. Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir. Bütün dünyaya Fenerbahçe'nin büyüklüğünü gösterme zamanıdır. Herkesin bu çorbada tuzu olsun. Dostluk dizelerini artık sıkı sıkıya kenetleneceğiz.

GENEL SONUÇ 14/47

Ali Koç: 4.017

Aziz Yıldırım: 2.536

ALİ KOÇ, AZİZ YILDIRIM'IN LOCASINA GİTTİ

Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın locasına gitti ve seçim için kendisine teşekkür etti.

AZİZ YILDIRIM'DAN İLK AÇIKLAMA

Sonuçların belli olmasının ardından Aziz Yıldırım, kürsüye gelerek açıklama yaptı. Yıldırım, "Umuyorum ki Ali Koç ve ekibi çizdiğimiz yol haritasını izleyerek Fenerbahçe'yi şampiyon yapar." dedi.

İşte Yıldırım'ın açıklamasından satır başları:

"Sevgili Fenerbahçeliler, Fenerbahçe'ye yakışan bir kongre yaptık. Hepinize teşekkür ediyorum. Ben ve arkadaşlarım görevimizi yaptık. Umuyorum ki Ali Koç ve ekibi çizdiğimiz yol haritasını izleyerek Fenerbahçe'yi şampiyon yapar. Biz de elimizden gelen desteği veririz. İyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçeliyiz."

KÜRSÜDEN BİRLİKTE İNDİLER

Aziz Yıldırım, yeniden Başkan seçilen Ali Koç ile birlikte kürsüye çıkıp konuşmasını yaptı.

Kürsüde sarılan ikili, tezahüratlar eşliğinde kürsüden ayrıldı.

AZİZ YILDIRIM STADYUM'DAN AYRILDI

Aziz Yıldırım, taraftarın yoğun desteğiyle stattan ayrıldı.

ALİ KOÇ CEPHESİ KUTLAMALARA BAŞLADI

Ali Koç'u destekleyen kongre üyeleri, kutlama yapmaya başladı.

27.000 OY KULLANILDI

Fenerbahçe olağan seçimli genel kurulunda 27.000 kongre üyesi oy kullandı.

REKOR KIRILDI

Kullanılan 27.000 bin oy Fenerbahçe tarihine geçti. 2018'deki Fenerbahçe seçimlerinde 21 bin 350 kişi oy kullanmıştı.

ALİ KOÇ SARIYI SEÇTİ

Seçilen yeni başkan ve yönetim kurulu, 2027 yılının haziran ayına kadar görev yapacak. Erken seçim olması durumunda bu süre tüzük gereği kısalabilecek. Dün gerçekleştirilen oy pusulası rengi belirleme işleminin ardından Başkan Ali Koç sarı oy pusulasını seçerken, Aziz Yıldırım'ın ise pusula rengi beyaz oldu.

ADAYLARININ LİSTESİ

Mevcut başkan Ali Koç'un yönetim kurulu aday listesinde şu isimler bulunuyor: Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu aday listesinde ise şu isimler yer alıyor: Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim, Tuna Akın.

Öte yandan erken saatlerde stada gele Aziz Yıldırım, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen üyelerin isteğini geri çevirmedi.