Magazin
07 Eyl 2024 10:46 Son Güncelleme: 07 Eyl 2024 20:58

Ahu Tuğba için seferberlik! Cenazesi Miami'den Türkiye'ye nasıl getirildi?

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Miami'de hayatını kaybeden Ahu Tuğba'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilme sürecini kaleme aldı.

ABD'de yaşayan 69 yaşındaki Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Ahu Tuğba, Miami'deki evinde hayata gözlerini yumdu. Ahu Tuğba, bir süredir ileri seviye astımla mücadele ediyordu. Ahu Tuğba'nın cenazesinin Türkiye getirilme sürecini Gazeteci Ertuğrul Özkök kaleme aldı.

Özkök, Tuğba'nın cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi için adeta bir "cenaze imecesi" kurulduğunu ve Osman Gökçek ile Mevlüt Çavuşoğlu'nun da devreye girdiğini aktardı.

Özkök'ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Magazin Gazetecileri Derneği Başkanı Okan Sarıkaya bana bir mesaj gönderdi ve o gecenin hikayesini ayrıntıları ile anlattı. İşte size Yeşilçam’ın yaldızlı günlerinin yaldızlı vamp rollerinin sanatçısı bir kadının ölümünün ardından ona dostlukla sarılan insanların bir gecelik çabalarının hikâyesi.

Sözü Okan Sarıkaya’ya bırakıyorum:

'SAAT 19.02’DE AHU TUĞBA AMBULANSTAYDI'

“Sayın Özkök,

Bizim jenerasyon meslektaşlarımızın Ahu Tuğba ve sanatçılarla diyalogu günümüzden hayli farklı, ‘yakın ve samimi dostluk’ düzeyindedir. Bunlar arasında Burhan Akdağ, Nurettin Soydan gibi gazeteciler özellikle öne çıkmaktadır.

Pazar günü yaşananları size kısaca anlatayım.

Telefonuna gelen bir mesajdan Ahu Tuğba’nın fenalaştığını öğrenen Burhan Akdağ, Türkiye saatiyle 19.02'de yakın dostu Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik'i aradı.

Ahu Tuğba o sırada ambulanstaydı ve hastaneye götürülüyordu.

Ancak sanatçının ex olduğunu öğrendi.

Aynı dakikalarda bir başka gazeteci, Nurettin Soydan da Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik’i aramaktaydı.

Türkiye’ye haberi ilk duyuran, gazeteci Hakan Solaker oldu.

Sosyal medyada ‘Miami'den üzücü bir haber’ vurgusuyla vefat haberini duyurdu.

'SAAT 19.47’DE BİR CENAZE İMECESİ KURULUYOR'
Anjelik ve Nurettin Soydan'ın yaklaşık 20 dakika süren konuşması sonrası telefon trafiği başlar.

Nurettin Soydan 19.47'de beni aradığında haberi vererek, kızının (Anjelik) durumundan duyduğu üzüntüyü paylaştı ve bizim de bir şeyler yapmamız gerektiğini dile getirdi.

Böylece Magazin Gazetecileri Derneği devreye girdi.

Konunun resmi merciler üzerinden ilerlemesinin, Dışişleri, özellikle de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile irtibata geçilmesinin doğru olduğu hususunda hem fikir kalmamızın ardından, bunu üstlenebileceğimi aktardım.

Soydan bu sırada TV yapımcısı Savaş Kalafat ile de diyaloga girer.

Biz bu telefon trafiği içerisindeyken, Nurettin Soydan'ın kurmuş olduğu ve pek çok magazin gazetecisinin de içinde bulunduğu WhatApp grubunda yazışmalar başlamıştı.

'OSMAN GÖKÇEK, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINI ARIYOR'
Beyaz TV program yapımcısı Bilal Özbilge de trafiğe dahil olarak, kanalın Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gökçek'e durumu aktardığı bilgisini verdi.

Sayın Gökçek'in durumu Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Sayın Birol Güven'e ilettiğini söyledi.

Birol Güven ile irtibata geçen Soydan kısa süre sonra Sayın Güven'in Miami Başkonsolosumuz Sayın Resul Şahinol ile irtibata geçtiği bilgisini verdi.

'MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU MIAMI KONSOLOLOSU İLE TEMASA GEÇİYOR'
Bu görüşme trafiği devam ederken Soydan'ı arayan Anjelik, konsolosluktan arandığını, eski Dışişleri Bakanı ve TBMM Üyesi Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun konsolosluk ile diyaloğa geçtiğini, hatta sanatçının naaşın Türkiye'ye getirilebilmesi noktasında hazırlık ve yol masrafları için gereken 20 bin doların iş insanı Sayın Cemal Kalyoncu tarafından üstlenileceği bilgisinin kendisine verildiğini aktardı.

Günün sonunda pazartesi gününün de ABD'de tatil olması sebebiyle bir şeyler yapılamadığından, mesainin başlaması ile ilerleme sağlanması için bekleme sürecine girilmiş oldu.

Bir konuda da trafiğe dahil olan hemen her isim hemfikir oldu. İlerleme ve bilgi aktarımı tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığı birimleri tarafından yapılmalıydı. Sayın Güven de bu konuda yardımcı olacaklarını aktardı.”