Gündem
01 Tem 2024 08:32 Son Güncelleme: 02 Tem 2024 00:33

Acılı anneden Ersan Şen’e; Sen hiç ölen çocuğunun devlete borcunu ödedin mi?

Kahramanmaraş depreminde 35 kişinin öldüğü apartmanda avukat oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden acılı anne Ersan Şen'in ‘’Kırmızı bültenin devlete maliyeti ne kadar biliyor musunuz?’’ sözüne isyan etti. Nurgül Göksu, “Ben bedel ödemeye devam ediyorum. Depremden sonra ölenlerin borçlarının silineceği açıklanmıştı. Ben oğlumun ölümünden sonra vergi borçlarını taksit taksit ödedim. Bugüne kadar dile getirmedim ama artık yeter. Eylem Tok ve oğluna çıkarılan Kırmızı Bülten’i istiyoruz ” dedi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, 6 Şubat 2023’te meydana gelen büyük depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı’nda oğlunu, gelinini ve altı aylık torununu kaybeden Nurgül Göksu’dan firari sanıkların avukatı Ersan Şen’e zehir zemberek sözler geldi. Bugüne kadar dile getiremediği devletin ayıbını ilk defa MedyaRadar’a açıklayan Göksu, oğlunun ölümünden sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çıkardığı 7 bin 700 liralık vergi borcunu taksit taksit ödediğini açıkladı.

BUGÜNE KADAR DİLE GETİRMEDİM AMA ARTIK YETER!

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz günlerde görülen duruşmaya firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ile Mustafa Pakel’in avukatı Ersan Şen'in “Kırmızı Bülten’in devlete maliyeti ne kadar biliyor musunuz?” sözleri damga vurmuştu. Ezgi Apartmanı’nda kolonların kesildiğini ortaya çıkartan Nurgül Göksu, Samsun Vergi Dairesi’nden oğluna çıkarılan vergi borcuyla ikinci kez yıkıldı. MedyaRadar’a konuşan Göksu; “ Oğlumun bir arabası vardı. O arabayı bir arkadaşı satın alacaktı. Satışı yaparken oğlumun 7 bin 700 liralık vergi borcu çıktı. Oysa depremde ölenlerin borçlarının silineceği açıklanmıştı. Ben oğlumun vergi borcunu taksit taksit ödedim. Ersan Şen Kırmızı Bülten’in devlete maliyetini soracağına biraz empati kursun. O, birisinin kusuruyla bir evladını kaybetti mi hiç? Çocuğunu “Olası kasttan” kaybettikten sonra devlete borç ödemiş mi? Artık yeter. Bunu bugüne kadar dile getirmemiştim ama yeter. Bundan sonra sesimi daha da çok çıkaracağım

AVUKAT ENİŞTE DURURKEN NEDEN ERSAN ŞEN’İ TUTTU?

Samir Kervancıoğlu’nun damadı Mesut Çakar da avukat. 2023 yılında Ersan Şen bunların ofisini ziyaret ediyor. O fotoğrafı sosyal medyada paylaşıyorlar. Bu paylaşımdan sonra bir çok dedikodu duyduk. 2 milyon dolara anlaştıklarını öğrendik. Mesut Çakar, firari olan başka müteahhitlerin avukatlığı için de Ersan Şen’i ayarladı. Mezit’te çöken bir binanın firari müteahhitlerinin yargılandığı davada Mesut Çakar ile Ersan Şen birlikte çıktılar. Fotoğrafları da var. Burnumuza pis kokular gelmeye başladı Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ilk bilirkişi raporunda “Olası Kasttan” yargılanmaya başladılar. Bunlar rapora itiraz ettiler. Başarılı da oldular. İkinci kez rapor hazırlanacak. Bu raporu da İstanbul’dan hocalar hazırlayacaklar. Bizim korkumuz firari sanıkların “Tali kusurlu” yapılması. Rapora müdahale edilmesinden korkuyoruz.

EYLEM TOK’A ÇIKARILAN KIRMIZI BÜLTEN’DEN İSTİYORUZ

Oğuz Murat Aci’nin ölümüne çok üzüldüm. O ailenin yaşadığı acının benzerini ben yaşadım. Devlet, devlet olduğunu gösterdi. Anne ve oğluna Kırmızı Bülten çıkardı. Devletten aynı muameleyi bekliyoruz. 35 kişinin ölümüne neden olan iki katilin yakalanmasını ve adalete hesap vermesini istiyoruz. Ben üç yakınımı kaybettim. Daha kundaktaki torunumu kaybettim. Yetmedi oğlumun vergi borçlarını ödedim. Bu kadar bedel yetmiyor mu? Bizim dava milat oldu. İlk kez bu davada yargılanan sorumlular “Olası Kast” suçundan yargılanmaya başladı. Bunun devam etmesini istiyoruz. Her gün ekranlarda adalet dağıtan Ersan Şen gibi insanların bu davalara müdahale etmesinden korkuyoruz” diye konuştu.

DURUŞMA 14 SAAT SÜRDÜ

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremin ilk saniyelerinde yıkılarak 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı ile ilgili pastane işletmecileri firari Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel ile pastanenin tutuklu iç mekan tasarımcısı Ertan Danacı’nın olası kastla kasten öldürme ve yaralama suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar, tutuklu fenni mesul Mehmet Tekin’in ve tutuksuz müteahhit Yakup Aktaş’ın bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan 22,5 yıl hapis istemiyle yargılandığı Kahramanmaraş 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 2’nci duruşması 4 Mayıs’ta yapıldı. Yaklaşık 14 saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Samir Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması ve yakalama kararının kaldırılması taleplerinin reddine, dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine karar verip davayı 12 Temmuz'a erteledi.