81. Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı! Listede bir Türk filmi de var

Bu yıl 81'incisi düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler belli oldu. Prestijli “Altın Aslan” ödülü için yarışacak filmler arasında önemli birçok yönetmenin merakla beklenen yapımları bulunuyor. Tim Burton imzalı "Beetlejuice Beetlejuice" filmi prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yapacak. Angelina Jolie ile Haluk Bilginer'in başrolleri paylaştığı "Maria" filmi de festivalde yarışacak.

81. Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı! Listede bir Türk filmi de var - Sayfa 1

28 Ağustos - 7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 81. Venedik Film Festivali için geri sayım başladı. Jüri başkanlığını Fransız oyuncu Isabelle Huppert'ın üstlendiği festivalde bu yıl merakla beklenen pek çok yapım bulunuyor.

19
81. Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı! Listede bir Türk filmi de var - Sayfa 2

Festivalin açılış filmi daha önce duyurulduğu gibi Tim Burton imzalı "Beetlejuice Beetlejuice" olacak.

29
81. Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı! Listede bir Türk filmi de var - Sayfa 3

Jüri üyeleri arasında James Gray, Andrew Haigh, Agnieszka Holland, Kleber Mendonça Filho, Abderrahmane Sissako, Giuseppe Tornatore, Zhang Ziyi ve Julia von Heinz yer alacak.

39
81. Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler açıklandı! Listede bir Türk filmi de var - Sayfa 4

Yarışmada Pedro Almodovar'ın son filmi "The Room Next Door", Angelina Jolie ile Haluk Bilginer'in başrolleri paylaştığı "Maria", Joaquin Phoenix'in kendisine Oscar kazandıran Joker rolüne geri döndüğü ve başrolü Lady Gaga ile paylaştığı "Joker: Folie a Deux" ve Luca Guadagnino imzalı "Queer" filmi Altın Aslan için yarışacak filmler arasında yer alıyor.

49