45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği şoke etti

Dilek Tunca 'Sus' işaretiyle bir dönem hastanelerin ve sağlık merkezlerinin sembolü haline gelmişti. İşaretiyle herkesi susturan Dilek Tunca yıllar sonra ortaya çıktı. Sus yaptığı fotoğrafıyla hafızalara kazınan Dilek Tunca'nın yıllar içerisindeki değişimi görenleri şaşırttı. 45 yıl önce 'Sus' işareti yapan hemşire fotoğrafıyla hafızalara kazınan Tunca'nın gerçek mesleği ise bakın ne çıktı...

45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği şoke etti - Sayfa 1

Bu fotoğrafıyla bir ikon haline gelmişti... 45 yıl önce 1970'lerde İstanbul'da sus işareti yapan hemşire pozuyla tanınan, şimdilerde bilinmeyen Dilek Tunca yıllar sonra ortaya çıktı.

114
45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği şoke etti - Sayfa 2

Hastane koridorlarında aslında herkesin gördüğü 'Sus' işareti yapan hemşire fotoğrafıyla ünlenen Dilek Tunca, adeta bir ikon haline gelmişti.

214
45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği şoke etti - Sayfa 3

Bir dönem sağlık merkezlerinin duvarlarını süsleyen, sembol haline gelmiş, 'sus işareti yapan hemşire' fotoğrafıyla ünlenen Dilek Tunca, şimdilerde İzmir'de yaşıyor.

314
45 yıl önceki 'Sus' işaretiyle bir ikon haline gelmişti... Gerçek mesleği şoke etti - Sayfa 4

SUS POZUNUN HİKAYESİNİ ANLATTI

Yaklaşık 2 yıldır İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Dilek Tunca, sus pozunun hikayesini anlattı. Fotoğrafın çekildiği 1976 yılında yurt dışından seyahatten döndüğünü dile getiren Tunca, annesinin ajanstan arandığını belirtmesi üzerine bu proje için görüşmeye gittiğini söyledi.

414