2024 yılında hangi filmler sınıfta kaldı? İşte gişede çakılan filmler

2024 yılı, özellikle dijital platformların sinema salonlarıyla giderek daha fazla rekabete girdiği bir yıl oldu. Animasyon türündeki Ters Yüz 2'nin gişe rekoru kırması, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2'nin ise yüksek hasılat elde etmesi ve adını en iyi bilim kurgu filmlerin arasına yazdırması sinema sektörü için parlak bir dönemi işaret etti. Peki bu yıl hangi filmler sınıfta kaldı? İşte 2024 yılında gişede beklentiyi karşılayamayan yapımlar...

2024 yılında hangi filmler sınıfta kaldı? İşte gişede çakılan filmler - Sayfa 1

Madame Web

Sony, 2018'de "Venom"la başarıyı yakalamış ve dünya çapında beklenmedik bir şekilde 856 milyon dolar hasılat elde etmişti.

2021 yapımı "Venom: Let There Be Carnage" pandemi döneminde bile benzer şekilde etkileyici bir şekilde 502 milyon dolar hasılat elde etti. Ne yazık ki 2022'de "Morbius"la işler yolunda gitmedi ve bu yıl "Madame Web"in gösterme girmesiyle işler daha da kötüleşti. 

18
2024 yılında hangi filmler sınıfta kaldı? İşte gişede çakılan filmler - Sayfa 2

The Fall Guy

Ryan Gosling ile Emily Blunt'ın başrollerini paylaştığı film, geçen yılın gişe fenomeni Barbenheimer'ın iki yıldızını bir araya getirdi ancak "The Fall Guy" bu yüksek beklentileri karşılayamadı.

Variety, filmin 30 ila 40 milyon dolar arasında gösterime girmesinin beklendiğini, ancak yalnızca 28,5 milyon dolar gelir elde ettiğini bildirdi. Film, dünya çapında 158 milyon dolar kazandı.

28
2024 yılında hangi filmler sınıfta kaldı? İşte gişede çakılan filmler - Sayfa 3

Hayalet Avcıları: Ürperti 

Ghostbusters serisinin yeni filmi "Hayalet Avcıları: Ürperti" beklentinin altında kaldı. Yıldız kadrosuna rağmen film seyircilerin de beğenisini kazanamadı.

38
2024 yılında hangi filmler sınıfta kaldı? İşte gişede çakılan filmler - Sayfa 4

Arthur the King

Mark Wahlberg uzun zamandır en büyük film yıldızlarından biri olsa da son zamanlarda küçük bütçeli yapımlarda rol alıyor. Wahlberg'e rağmen bu film pek  yankı uyandırmadı.

48