Gündem
01 Ağu 2014 09:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Zaman'dan bomba iddia:Yurt Atayün'e suikast düzenleyecekler!

Zaman gazetesi "Yurt Atayün’e suikast düzenleyip ‘paralel’ yaptı diyecekler" başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Başta KCK olmak üzere Ergenekon ve Balyoz gibi kritik onlarca soruşturmaya imza atan eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün hakkında ilginç iddialar ortaya atılıyor.

Hükümete yakın medya ile karşısındaki cemaat medyası günlerdir Atayün'ü yazıp çiziyor. 

Takvim gazetesinde Yurt Atayün'ün gizli tanık olmak için MİT'e gittiği ancak MİT yetkililerinin bunu kabul etmediği iddia edilmişti. Bu haberlere tepki gösteren Zaman'ın karşı hamlesi gecikmedi.

Zaman gazetesi "Yurt Atayün’e suikast düzenleyip ‘paralel’ yaptı diyecekler" başlığıyla okurların karşısına çıktı.

Emniyet istihbarat yetkililerine dayandırılan haberde göre, Atayün hakkında ortaya atılan iddiaların iki amacı var:

"Bunlardan birincisi Yurt Atayün'ü susturmak, ikincisi ise Atayün'ü öldürüp bunu da Cemaat'in üzerine yıkmak. "

KİM KORKUYORSA ONU ÖLDÜRMEK İSTİYOR

Atayün'ün emniyet, savcılık ve mahkemede ifade veremediğini belirten avukat Cemalettin Mutlu, “Atayün, Ergenekon, Balyoz, KCK ve Selam Tevhid dosyasının her aşamasını biliyor. Yurt Bey konuşmasın diye astım hastası olduğu halde tuvaletin yanındaki nezarethaneye koydular. Hastalanıp ifadesini bitiremedi.” diye konuştu. "Atayün'ün bildiklerinden korkulduğu için savcılıkta da ifadesini almadılar." diyen Mutlu, şöyle devam etti:

“Yurt Atayün'ün hiçbir kalp sorunu yok. Kendisinden kim korkuyorsa onlar öldürmek istiyorlardır. Bu yalan haberlerle önce ‘Yurt Atayün, itirafçı oldu' algısını oluşturmak istiyorlar. Bu algıdan sonra Atayün'e bir suikast düzenleyip, ‘Konuşmasından korkan paralel yapı Atayün'ü ortadan kaldırdı' propagandasını yürütmeyi planlıyorlar. Atayün'ü hedefe koyan tehlikeli yapı her türlü caniliği yapabilecek türde."