Gündem
30 Tem 2014 10:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:31

Zaman, Çağlayan Adliyesi'ni Yassıada'ya benzetti!

Zaman gazetesi, cemaatçi polis operasyonu haberinde AK Parti'yi, Adnan Menderes'i idama mahkum eden cunta mahkemesine benzetti.

Zaman gazetesi, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde cemaatçi polislerin yargılanmasını "Çağlayan'da Yassıada Mahkemesi" sözleriyle haberleştirdi.

1960'ta Demokrat Parti'ye darbe yapan cunta, Yassıada'da kurduğu  mahkemelerde Adnan Menderes ve 2 Bakan için idam kararı vermişti.

HAKİM İFADE BİLE ALMADAN HÜKÜM VERDİ
"Yolsuzluk soruşturmasını yürüten polislerin 8 gündür alıkonulduğu Çağlayan Adliyesi’nde hukuk tarihine geçecek bir karara imza atıldı" diyen Zaman, şöyle devam etti: "Hâkim İslam Çiçek, 49 polisten 17’sinin ifadesini bile almadan haklarında hüküm verdi. Savunma ve adil yargılanma hakkını ‘yok’ sayan hâkim, konuya ilişkin düzenlediği evrakta, ‘dinlenilmeyen şüphelilerin dinlenilmeyerek dosya üzerinden karar tesisine’ ifadelerini kullandı."

YASSIADA BENZETMESİ

Zaman gazetesi, Çağlayan'daki yargılamayı, neden Başbakan Adnan Menderes ve iki bakanın idam kararının veren Yassıada Mahkemesi'ne benzettiğini ise şöyle anlattı:

TEK TEK YAZDILAR

"İstanbul’da sahur vaktinde yapılan operasyonda gözaltına alınan polislerin yaşadıkları zulüm ve haksızlık, 1960 darbesinde Adnan Menderes ve arkadaşlarının maruz kaldığı hukuksuzluğu hatırlattı. Polislerin ifadelerinin tutanaklara geçirilmemesi, savunma hakkının kısıtlanması, gözaltı süresinin dolmasına rağmen günlerdir nezarette tutulmaları gibi hukuk dışı örnekler, tıpkı 27 Mayıs darbecileri tarafından kurulan Yassıada cunta mahkemesi ve başkanı Salim Başol’un uygulamalarını akıllara getirdi."

Haberin devamını okumak için tıklayınız