Gündem
10 Şub 2015 17:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Hakan Fidan'ın yerine o isim geldi!

MİT'e Hakan Fidan'dan sonra İsmail Hakkı Musa vekalet edecek.

Milli İstihbarat Teşklilatına İsmail Hakkı Musa atandı. Musa bu görevi 7 Haziran'a kadar vekaleten yürütecek. Fidan'ın istifa etmesinin ardından ilk olarak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu'nun ismini gündeme geldi. Ancak Fidan'ın yerine MİT Müsteşarı olarak vekaleten şimdilik MİT Müsteşar Yardımcısı İsmail Hakkı Musa atandı.

MİT KORUYACAK

İstifası 10 Şubat'tan itibaren geçerli sayılacak olan Fidan'ın, 7 Haziran genel seçimlerine kadar Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yakın temas halinde olacağı, seçim gezilerine eşlik edeceği ve danışmanlık yapacağı ifade ediliyor. Fidan'ın seçim kampanyası sırasında kendisine eşlik edecek özel bir ekip oluşturacak. MİT Müsteşarlığı görevinde bulunduğu için, koruma görevini Emniyet'le birlikte MİT ajanları yapacak.

İSMAİL HAKKI MUSA KİMDİR?

Büyükelçi İsmail hakkı Musa 1960 yılında Trabzon'un Araklı İlçesi Dağbaşı köyünde doğdu.

Evli, iki çocuklu olan İsmail Hakkı Musa orta ve yüksek okul eğitimini yurt dışında tamamladı.Büyükelçi İsmail Hakkı Musa Fransızca ve İngilizce biliyor.

Eğitimi:

- 1987- Nancy II Üniversitesi- Hukuk, İktisat ve İşletme Fakültesi, Siyasi İktisat Bölümü mezunu

- 1988- Nancy II Üniversitesi, Yüksek Lisans.

- 2001-2008- Aynı üniversitede Kamu Hukuku/Topluluk Hukuku alanında doktora.

Tez konusu: Sosyal Haklar ve AB'nin Anayasallaşma Süreci.

Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'ın 1000. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Onur Madalyası verilen İsmail Hakkı Musa meslek hayatında sırasıyla bir çok önemli görevi başarıyla yürüttü.