Televizyon
01 Mayıs 2015 09:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:31

Yasaklanan TV kanallarının yerini erotik kanallar alacak!

Yayını yasaklanan televizyon kanallarının yerini erotik kanallar alabilir.

Artemenko, bugün düzenlenen basın toplantısında, Ukrayna'nın birkaç erotik kanalının Ulusal Konsey'e başvurduğunu, hukukçuların konuyu incelediğini söyledi.

Konsey Başkanı, "Hukuk dairemiz bu kanalların içeriğini inceliyor, kanalları gözlemliyor. Rus kanalların yasaklandığı bu zor koşullarda, gelen yeni kanalların kablo operatörleri dahil yaşam mücadelesi veren herkes için ek kaynak olduğunu anlıyoruz" dedi.

Ukrayna televizyonunda erotik programlar gece geç saatlerde gösterilecek ya da erotik kanalların sinyali kodlanacak.

Ekonomik Gerçek (Ekonomiçeskaya Pravda) gazetesi, Ulusal Konsey'in 4 "yetişkin" kanalın temsilcilerinden gelen başvuruları incelemeye hazır olduğunu bildirmişti. Bu kanalların Playboy, XXL, Rus Gecesi и EroxHD olduğu belirtilmişti.

Gazete, Ulusal Konsey'in daha önce defalarca erotik programları pornografi olarak yorumlaması nedeniyle Ukrayna'daki kablo operatörlerinin erotik kanalları göstermekten çekindiğini hatırlatarak, yeni gelişmenin sembolik anlam taşıdığını vurguladı.

Ukrayna'da 18 Rus kanalının yayını, Avrupa Sınır Ötesi Televizyon Sözleşmesi ve Ukrayna mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle kısıtlanmıştı.