Gündem
30 Haz 2015 14:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Uykusuz dergisine büyük şok!

Milyonlarca takipçisi bulunan Uykusuz dergisinin resmi Facebook hesabı, Reklamface adlı sosyal medya ajansı tarafından ele geçirildi.

İddiaya göre ajans Uykusuz'dan talep ettiği parayı alamayınca derginin hesabını hackledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Facebook'ta 3 milyonun üstünde takipçisi bulunan Uykusuz dergisinin hesabı, son günlerde derginin mizah anlayışını pek de yansıtmayan paylaşımlar içeriyor.

Bunun nedeni ise çok ilginç. Esas neden, Uykusuz dergisine ait olan hesabı 'Uykusuz Adam' adına çevirerek derginin takipçilerine 'el koyan' Reklamface adındaki bir sosyal medya ajansı.

Derginin düşüncelerini yansıtmayan tuhaf paylaşımlar nedeniyle Uykusuz'un pek çok okuru, son günlerde derginin bu hesabı sattığını düşünüyordu.

Oysa mesele bambaşka.

UYKUSUZ DERGİSİ INSTAGRAM'DA KONUYU YAZDI



Uykusuz dergisi, resmi Instagram hesabından konuyu böyle duyurdu.

AJANSIN PEK ÇOK REFERANSI VAR



Pek çok markayla çalışan ajansın Uykusuz içerikleriyle sayfa beğenilerini arttırdığı iddia ediliyor.

HİZMET BEDELİ TALEP EDİLDİ

Facebook hesabını Uykusuz dergisinin ortaklarından Uğur Gürsoy ve Yiğit Özgür'e devreden ajans, Facebook sayfasında 'yetkili' görünmekte.

Daha sonra 'hizmet bedeli' adı altında dergiden astronomik miktarda bir para talep eden ajans, hak sahibi olduğunu iddia ettiği para verilmeyince sayfayı Uykusuz Adam adına çevirerek 'hackledi'.

Konu hakkında görüş almak istediğimiz ajans telefonlarına yanıt vermiyor.

Hacklenen sayfalardaki tuhaf paylaşımların, dergideki karikatürlerden daha çok beğeni alması da konunun diğer bir ilginç tarafı...