Gündem
13 Eki 2015 13:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Ünlü oyuncudan 'dolandırıcılık suçlaması'na cevap!

Tanınmış oyuncu, hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

Son olarak 'Zengin Kız Fakir Oğlan' dizisiyle izleyici karşısına çıkan oyuncu Hüseyin Avni Danyal, hakkında çıkan 'dolandırıcılık' iddialarına cevap verdi.

Kadıköy'de işletilen bir kafe yüzünden oyuncu Şevket Çoruh ile birlikte dolandırıcılıkla suçlanan Danyal, iddialar karşısında hukuki haklarını kullanacağını açıkladı.

Hüseyin Avni Danyal, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Yeşin Tögül isimli şahıs 6 Ekim 2015 tarihli Show Tv Ana Haber’de hakkımda asılsız itham, yalan beyan ve suçlamalarda bulunmuştur.

en 01 Temmuz 2013 tarihinde Kadıköy, Cafer Ağa Mahallesi, Bahariye Caddesi Sakız Gülü Sokak, No:31 adresinde tiyatro ve sinema salonu, alt ve üst kat fuaye ile kafeden oluşan yeri Tiyatro salonu olarak işletmek amacıyla mal sahibi Hakan Ekşi’den kiraladım. Ayrıca, kafeyi büyütüp daha rahat kullanmak için kafeye bitişik ve mal sahibi Arif Tayar’a ait olan dükkânı da kiraladım.

Tiyatro ve sinema sanatçısı olmam sebebi ile işletilmesiyle uğraşamayacağım için kafenin işletme hakkını 1 Nisan 2014 tarihinde tüm demirbaşları ile birlikte öncelikle Nazan Karakurt ile Boğaç Tekin adlı şahıslara işletmeye verdim. Adı geçenler daha sonra işletmeyi aralarında anlaştıkları Yeşim Tögül’e devretmek istediklerini beyan ettikleri için yine tiyatroya bağlı kafenin işletim hakkını; yine tüm demirbaşlarıyla, kafeye eklenen ve birleşik olarak kullanılan dükkan ile birlikte Şubat 2015 tarihinde Yeşimn Tögül’ün kullanmasına muvafakatla ruhsat alabilmesini teminen sözleşme düzenleyip kiraya verdim.

Mal sahibim iş yerimi Nisan ayı içerisinde Şevket Çoruh’a satmış. Satışı Şevket Çoruh vasıtasıyla öğrendim. Bunun üzerine tiyatro salonunda bulunan tüm demirbaşlarımı alarak tiyatroyu boşalttım ve anahtarları Şevket Çoruh’a teslim ettim ve durumu Yeşim Tögül’ e bildirdim, yeni mal sahibinin Şevket Çoruh olduğunu ve onunla muhatap olması gerektiğini söyledim. Aynı zamanda kafeye eklenen diğer dükkânın sahibi Arif Tayar’a da kiracılık ilişkimize son verdiğimi beyan ettim. Kafe işletmecisi mağdur olmasın diye kafenin içindeki demirbaşların tarafıma iade edilmesini şu ana kadar da talep etmedim. Halen bu menkuller Yeşim Tögül’ün bilâ bedel kullanımındadır. Yeşim Tögül iddia ve beyan ettiği gibi benim kiraya verilen yerlerin mal sahibi olmadığımı, aksine kiracı olduğumu ve bu yerin fahiş bir fiyatla kiraya verilmediğini çok iyi bilmektedir.

Tiyatro salonunu terk ettikten ve hiçbir ilgim ve alakam kalmadıktan sonra Yeşim Tögül’ün benimle birlikte, Nazan Karakurt ve Boğaç Tekin hakkında Savcılığa Nitelikli Dolandırıcılık Suçlaması  ile şikâyetçi olduğunu öğrendim. Savcılık; 15/Eylül/2015 tarihinde, yaptığı tahkikat sonucu bir suç oluşmadığını olayın hukuki bir anlaşmazlık olduğunu belirterek takipsizlik kararı vermiştir.

Yeşim Tögül takipsizlik kararı sonrasında avukatı vasıtasıyla benimle irtibat kurarak benden mevcut zararının giderilmesi için fahiş bir para istemiştir. Ortada benim verdiğim bir zarar olmadığı için böyle bir para ödemeyeceğimi, istediği takdirde hukuki yollara başvurması gerektiğini söyleyerek görüşmeye son verdim.

Hakkımda Savcılığa suç duyurusunda bulunan bu şahıs; bu yoldan bir sonuç alamayınca, bu kere avukatı vasıtasıyla avukatıma iletilen talebi de reddedilince toplumda kabul gören saygın bir sanatçı olmam sebebi ile medya yolunu kullanarak 'Çamur at izi kalsın' yöntem ve fikrinden hareketle asılsız iftira ve yalan beyanlarda bulunmuştur.

Suçlamalar karşısında gerekli tüm hukuki haklarımı kullanacağımı, hakkımı yasal yollarla arayacağımı kamuoyuna saygı ve sevgilerimle bildiririm."