Magazin
10 Mar 2015 14:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:06

Fadik Sevin Atasoy Los Angeles'ta sahne aldı!

Fadik Sevin Atasoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ABD'nin Los Angeles şehrinde 'Muse90401' adlı tek kişilik oyunuyla tiyatroseverlerin karşısına çıktı.

Prodüktörlüğünü Atasoy'un sahibi olduğu Red Case Entertainment'ın üstlendiği ve Che Rea Adams'ın yönettiği oyun, Los Angeles Edgemar Tiyatrosu'nda sahnelendi. Performansıyla Türk ve Amerikalı sanatseverlerin beğenisini kazanan oyuncu dakikalarca ayakta alkışlandı. Dünya Kadınlar Günü'nde, yazdığı tek kişilik müzikal oyunla Amerika'da tiyatro sahnesine çıkan Atasoy, dokuz aylık bir çalışmanın ürünü olan projenin, kendisi için heyecan verici bir süreci de beraberinde getirdiğini söyledi. Müzikal komedi ‘Muse90401’, sanat gezegeninden dünyaya gönderilen bir esin kaynağının, edebiyat ve tarihteki kadınlara yeni bir final yazması üzerine kurulu bir kadın hikâyesi. Türkçe karşılığı ‘esin kaynağı’ anlamına gelen ‘muse’, Atasoy’un son dört yıldır yaşadığı Santa Monica’nın posta kodu ‘90401’ ile bütünleşerek oyunun adını oluşturuyor. Müzik yönetmenliğini Emir Işılay’ın, görsel sanat yönetmenliğini Merve Hasman’ın yaptığı müzikalin Los Angeles’ın ardından New York, Washington, Philedelphia, Londra, Edinbourgh ile Avusturalya ve Kanada’da sahnelenmesi planlanıyor.

"Amerika'da ilk defa bir Türk kadın oyuncu, İngilizce olarak kendi yazdığı tek kişilik oyunu ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde tiyatro sahnesine çıktı" diyen Atasoy, şöyle konuştu: "Bir Türk kadını olarak tarihte bir ilk olan bu projenin yaratıcısı ve parçası olmak benim için gurur verici. Uluslararası platformda ülkem adına ve benden sonraki nesiller adına bir umut olmak ve bu zor işin altından kalkarak alnımın akı ile bu şovu dünyaya taşımak benim için büyük mutluluk olacak."

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Gülru Gezer başta olmak üzere yerli ve yabancı birçok kişinin katıldığı gecede sanatçıyı yakın dostu NBA oyuncusu Hidayet Türkoğlu da yalnız bırakmadı. Türkoğlu, Fadik Sevin Atasoy'un performansının ardından yaptığı değerlendirmede, "İzlerken gurur duydum, tüm salonun ayakta alkışladığı muhteşem bir performansa tanık olduk. Atasoy gibi bir yeteneğin gerek ülkemizde gerekse yurt dışında desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bu başarı Türkiye'nin de başarısıdır" dedi.

Oyunu izlemeye gelenler arasında yer alan işadamı Jeff Pink, sanatçının performansı karşısında adeta büyülendiğini dile getirerek, "En son Annette Bening'in tek kişilik oyununu izlemiştik. Atasoy performansıyla bu tarzda benim için aynı etkiyi veren yegane kadın oyuncu oldu. Oyunun uzun soluklu olabilmesi için destek vermeye hazırız" yorumunu yaptı.

Gerard Butler, Salma Hayek gibi ünlü isimlerin oyuncu koçu olarak tanınan Michelle Danner, Atasoy'un sıra dışı yeteneği olduğuna vurgu yaparak, "Dahice bir oyun izledik, hepimiz büyülendik" diye konuştu. Geceye onur konuğu olarak katılan Altın Küre Ödülleri'nin Başkanı Aida Takla O'Reilly, "Muhteşem bir eser, harika bir performans. Bu oyun tüm dünyada sergilenmeli. Mısır asıllı biri olarak belirtmek isterim ki Fadik'in Cleopatra yorumuna bayıldım. Bu gece Fadik yeteneğiyle bizleri büyüledi" değerlendirmesinde bulundu.