Televizyon
17 Ara 2014 10:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:59

Tek Türkiye senaristlerinden itiraf! ‘Karanlık Kurul‘u yazıp bize verdiler!

Tahşiye operasyonunda gözaltına alınan Tek Türkiye dizisinin senaristleri itiraf etti: Dizide yayımlanan karanlık kurul senaryosunu biz yazmadık. O bölümler bize yazılı olarak geldi.

İstanbul ve 13 ayrı ilde düzenlenen 'Tahşiye' operasyonunda gözaltına alınan Samanyolu Televizyonu'nda yayımlanan Tek Türkiye dizisinin senaristleri, 'Tahşiye' ile ilgili dizideki karanlık kurul senaryosunu biz yazmadık" dedi. Mehmet Doğan grubuna yönelik 2010 yılında düzenlenen operasyonun başlangıcı olarak kabul edilen, 'ihbar mektubu' soruşturma dosyasında bulunamadı.

SENARİSTLER İFADELERİNDE AÇIKLADI

Gözaltına alınan zanlılardan ilk önce Samanyolu TV'de yayımlanan "Tek Türkiye" ve "Sungurlar" dizisinin senaristlerinin ifadelerine başvuruldu. Senaristler, soruşturma dosyasına konu olan, "karanlık kurul"daki Tahşiye grubuyla ilgili senaryonun kendileri tarafından yazılmadığını, o bölümlerin kendilerine yazılı olarak geldiğini söyledi. Bunun üzerine ifadeyi alan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz 12 senaristi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

İhbar mektubu bulunamıyor

Mehmet Doğan grubuna yönelik soruşturmanın 2009 yılında yürütülen operasyon dosyası incelemeye alındı. Dosyadaki ifadelerde, operasyonun İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne 11 Nisan 2009'da yapılan bir ihbar mektubuyla başladığı bilgisi yer aldı. İhbar mektubu tüm aramalara rağmen bir türlü bulunamadı.

'Başüstüne efendim'

'TahŞiyeciler' grubuna yönelik operasyonun öncesi Pensilvanya'dan Fethullah Gülen'in Hidayet Karaca'ya verdiği talimatın telefon tapeleri ortaya çıktı. İşte o konuşma:

H. K.: Bu Şefkat Tepe'de bu sezon önümüzdeki bölümlerde bir karanlık kurul yapalım mı efendim?
F. G.: İyi olur bence sebepsiz böyle bir şey değil endişe edeceğim o şeyi aksettireceği mahiyette yakın uzak herkesin şöyle böyle telaffuz ettiği.

H. K.: Baş üstüne efendim Allah nasip ederse yarın yeni bölüm var bir sonraki bölümden itibaren.

Tır'lar da dizide

Soruşturma dosyasına giren Şefkat Tepe Dizisinde Adana'da durdurulan MİT TIR'larında hedeflenen oyunun ipuçları da var. Dizideki karakterler arasında geçen konuşma da şu diyalog dikkat çekiyor: "Bundan sonraki adımımız belli bu terör örgütleri ile idare edenleri aynı çizgiye getirilerek uluslararası platformda itibarları yerle bir edilecek. Ülkeyi El Kaide'ye illegal İslami radikal terör örgütlerine yardım ediyorlar algısı oluşturarak yalnızlaştırmaktı."