Gündem
01 Eki 2014 15:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:47

Tayt giymek yasaklandı!

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü personeline ‘tayt, kolsuz penye, şort, streç ve çivi topuklu ayakkabı’ giyme yasağı getirildi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve bağlı il müdürlüklerinde görev yapan memur, sözleşmeli personel, geçici görevli personel, işçi ve temizlik şirketi personelinin kılık ve kıyafeti hakkında bir genelge yayınlayan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada kurum içinde tayt dahil bir dizi kıyafetin kullanılmasını yasakladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, 22 Eylül'de 2014/3 sayılı genelge ile personelin kılık kıyafetine ilişkin uyulması gerekenleri açıkladı. İl Müdürlüklerine gönderilen bu açıklama, basında ve sosyal paylaşım sitelerinde "Balerine tayt yasağı" şeklinde haber ve tartışma konusu oldu.

BALERİNE DEĞİL MEMURA YASAK

Gelişmeler üzerine Genel Müdürlükten bir açıklama yapıldı. Genelge ile 1309 Sayılı Kanun kapsamında görev yapan "sanatkar memurların", "uygulatıcı uzman memurların" yani, sanatçıların, balerinlerin kastedilmediği belirtilen açıklamada, genelgeyle memur, sözleşmeli ve geçici personel ile işçi ve temizlik personelinin kılık kıyafetine ilişkin hatırlatma yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Söz konusu Genelge ile Genel Müdürlüğümüz ve bağlı İl Müdürlüklerimizde görev yapan Sanatçılarımızın çalışma, prova ve temsillerde görevlerinin gerektirdiği kılık ve kıyafetleri kullanmaları konusunda yeni bir düzenleme yapılmamış ve herhangi bir sınırlama getirilmemiştir" denildi.

Genel Müdürlük yayınladığı genelgede giyilmesi yasak kıyafetler olarak şunları sıraladı;

-TAYT
-STREÇ KOT
-ŞORT
-SPORCU ATLETİ
-KOLSUZ PENYE
-SANDALET
-TERLİK
-ÇİVİ TOPUKLU AYAKKABI
-ABİYE KIYAFET