Televizyon
13 Eki 2015 10:03 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

Tarafsız Bölge'de tansiyon yükseldi! Habertürk yazarını çıldırtan PKK-IŞİD iddiası!

Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölgesi'ne Soli Özel'in Özcan Yeniçeri'ye tepkisi damga vurdu. Yeniçeri'nin "PKK-IŞİD işbirliği yapıyor" sözleri üzerine Soli Özel çıldırdı.

Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge programında masaya yatırıldı.

"PKK-PYD-IŞİD İŞBİRLİĞİ"

Ahmet Hakan'ın konuğu olan Habertürk gazetesi yazarı Soli Özel, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin "PKK-PYD-IŞİD" işbirliği iddiası Soli Özel'i çıldırttı.

Sert tepki veren Özel, "PKK, IŞİD'e Irak'ta kök söktürdü... Kobani'de, Amerikan Hava Kuvvetlerinin yardımı ile Kobani'nin işgal edilmesini  engelledi... ABD bize diyor ki, PYD'nin yani PKK ile bağlantılı olduğunu düşündüğümüz Suriye Kürtleri örgütünün, 20 bin silahlı adamı var. Ben bunlara 5 bin silahlı Arap katacağım ve bunlarla Rakka'yı almaya çalışacağız. Çünkü IŞİD ile bunlardan başka başa çıkan yok. Şimdi bu PKK ve bu PYD ile IŞİD'in yani can düşmanı olan IŞİD'in Türkiye'ye karşı birleştiklerini söylüyorsunuz. Bu biraz mantığı zorluyor."

Sözlerini savunmak için "Aralarında bağlantı olmayabilir..." diyen Yeniçeri'ye "Aralarında bağlantı olmayabilirse nasıl işbirliği yapabilirler" diyerek yanıt veren Özel, şöyle devam etti:

"Az önce işbirliği yapıyorlar dediniz. Şimdi de işbirliği yapmıyorlardır da birinin... Bu tartışmaları yapıp herşeyi bir komploya bağladığımız zaman, komploya zaten çok teşne olan, kendisi hiç bir sorumluluk yüklenmek istemeyen bir toplum ve bir devlet içinde tartışmayı asla sonuca varamayacak bir noktaya taşımış oluyoruz. Kanıt yok, buna ilişkin bir belge yok, bunu açıklayan bir analize dayanamaıyorsunuz.

Biz Ankara'yı tartışamıyoruz.... Polis var mıydı, yok muydu? Millete karşı yapılmış bir şey. Yahu bu ülkede neden sadece milletin bir kesiminin yaptığı mitingde olay çıkıyor ve insanlar ölüyor da, neden bayrak mitingi ya da Sedat Peker'in Rize'deki mitinginde bu tür olaylar olmuyor. Terör örgütüyse bayrak mitinginin daha büyük bir hedef olması gerekmiyor mu?" diye konuştu.

AB BAKANI DA DEMİŞTİ

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Beril Dedeoğlu da, Ankara'da cumartesi günü yaşanan terör saldırısına ilişkin olarak, "Biraz DAEŞ-PKK olabilir, militanlar aralarında anlaşmış olabilirler ama başka ülkelerin parmaklarının da olduğu bir düşünceyle buna karar verilmiş gibi bir hissiyata kapıldım" açıklaması yapmıştı.