Gündem
30 Kas 2015 10:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Tahir Elçi’nin öldüğü saldırıda polisler konuştu: Vuramadık çünkü...

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırı sırasında kaçan saldırganla çatışmaya giren polis konuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü olayda önünden kaçan iki saldırganı vuramayan polislerden biri, kendisine silah atılınca dikkatinin dağıldığını söyledi.

HaberTürk’ten Ahmet Yukuş’un haberine göre Tahir Elçi’nin ölümünden kısa süre önce Gazi caddesinde iki polisi öldüren, ardından da Elçi’nin bulunduğu sokağa yönelen saldırganları yakalayamayan dört polisin ifadeleri alındı.

Güvenlik Şube’de görev yapan ve kimliği gizli tutulan bir polis, “Silah sesi geldikten sonra ne olduğunu anlayamadım. Önce kaçan kişiyi fark etmedim. İkinci saldırganı fark ettim. Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım” dedi.



Deşifre olan polislerin tayini çıkarılacak

Diğer polis ise “Ateş ettim ancak vurup vurmadığım konusunda emin değilim. Mermilerim bitince, yere düşen arkadaşımın silahını aldım” diye konuştu.

Görüntülerde deşifre olan polislerin başka illere tayinlerinin çıkarılacağı öğrenildi.

Polislerin önünden geçiyor

Olayla ilgili görüntülere göre Dört Ayaklı Minare’ye doğru koşan saldırganlara polis durmadan ateş ediyor, saldırganlardan biri silahını araca yaslanan polise doğru fırlatıyordu. İki saldırgan de ‘yoğun ateş altında‘ tarihi minareyi geçerek kaçmayı başarıyordu.