Polemik & Kulis
18 Nis 2014 17:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Star yazarlarından AKP MKYK üyesine "intikam" tepkisi!

Star gazetesi yazarları Sibel Eraslan ve Mustafa Akyol, AKP'li Mazhar Bağlı'ya sert çıktı.

Star yazarı Sibel Eraslan Mazhar Bağlı'nın Twitter'dan Cemaat için yazdığı "Bu saatten sonra milletin öfkesini asla kavga kesmez... İntikam istiyor millet, kan kusturanlara kan kusturulsun istiyor." sözlerine köşesinden yanıt verdi.

Eraslan "Rahmet günlerinde nedir bu intikam çağrısı" başlıklı bugünkü yazsında, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olan Prof. Mazhar Bağlı'ya şöyle yanıt verdi:

"Prof. Mazhar Bağlı’nın ‘kan kusturmak’ üzerinden kurduğu ve şu saate kadar tekzip etmediği nefret cümlesi kasvet olup çöktü üstümüze. Toplumsal adalet beklentisinden, kanun önünde eşitlikten, kısas ve kişisel af meselelerine kadar hukuk mecrasında tanık olabileceğimiz farklı durumların hangisine uygundur bu söylem? Nefret, Hukuk Devleti terbiyesi ve birikiminin hangi Zembilinde saklı, hangi Adalet Kapısında yazılıdır? Oğlumuzu kim öldürdü de biz faillerine kan kusturmaktan bahsediyoruz?"

BİR TEPKİ DE MUSTAFA AKYOL'DAN

Mazhar Bağlı'ya bir tepki de bir diğer Star yazarı Mustafa Akyol'dan geldi. Twitter'da Eraslan'ın yazısını paylaşan Akyol Twitter'dan "Mazhar Bağlı'nın nefret dolu sözlerini kınıyorum. Türkiye'ye "kan kusturan" devlet değil, hukuk devleti lazım." diye yazdı.