CineRadar
28 Ağu 2015 11:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:50

Sinemalar fena karışacak!

Ağustos'un son haftasında herkesi sinemaya çekebilecek türden bir sürü film vizyona giriyor. Eski usul bir casusluk aksiyonu olan Kod Adı U.N.C.L.E. ve Erkan Can'i izleme imkanı veren En Güzeli adlı filmler haftanın öne çıkan yapımları...

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın.

Param yok, bilet alamam derseniz de bu yazıyı okuduktan sonra alttaki mail adresime mail atan iki okurumuza, istediği filme sinema bileti Medyaradar’dan hediye!

En Güzeli

Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun yönettiği ve Erkan Can, Mehmet Özgür, Tuvana Türkay ile Cem Kılıç’ın oynadığı En Güzeli, 28 Ağustos 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Yayla Sanat Medya tarafından vizyona çıkarıldı.



Şafak, Doğan ve Güneş asker arkadaşıdır. Doğan ve Güneş, Şafak’a göre daha fırlama tiplerdir. Şafak ise sessiz ve sadık bir karakterdir. Şafak’ın Şef’e olan bağlılığı kendilerini güneyde bir otelde olayların tam ortasında bulmalarına sebep olur. İşinin başına geçen Şafak’a kıyasla Doğan ve Güneş otelin tadını çıkarmaya çalışmakta ve otel müşterisi kızları rahat bırakmamaktadırlar. Otelde yapılacak güzellik yarışmasının güzellerini fark etmeleriyle olaylar başlar.

Kod Adı: U.N.C.L.E.

Guy Ritchie’nin yönettiği ve Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander ile Hugh Grant’ın oynadığı Kod Adı: U.N.C.L.E. (The Man From U.N.C.L.E.), 28 Ağustos 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarıldı.



1960’ların soğuk savaş ortamında geçen film, CIA ajanı Solo ve KGB ajanı Kuryakin’e odaklanıyor. Hep karşı karşıya çarpışmış olan bu iki isim, uluslararası bir suç örgütünü çökertmek için takım olarak çalışmak zorunda kalırlar. İkilinin elindeki tek ipucu, suç örgütüne ulaşmak için bulmaları gereken Alman bir bilim adamının kızıdır. Böylece dünyayı bir felâketten kurtarmak için zamanla yarışmaya başlarlar.

Yitik Kuşlar

Aren Perdeci ile Ela Akyamaç’ın yönettiği ve Dila Uluca, Arto Arsenyan, Heros Agopyan ile Takuhi Bahar’ın oynadığı Yitik Kuşlar, 28 Ağustos 2015′de PinemArt Film dağıtımıyla Kara Kedi Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Yıl 1915. Anadolu’da bir Ermeni köyünde, varlıklı bir ailenin çocukları olan Maryam ve Bedo’nun en büyük tutkuları besledikleri kuşlardır. Çocuklar bir sabah kuşlarına bakmak için evden kaçarlar. Döndüklerinde ev ve köyde bomboştur. Köy adeta hayalet bir köye dönüşmüştür. Artık çocukları zorlu bir macerada beklemektedir, Acaba kaybettikleri ailelerine kavuşmaları mümkün olacak mıdır?

Geçmişin Laneti

Kevin Greutert’in yönettiği ve Isla Fisher, Anson Mount, Gillian Jacobs ile Jim Parsons’un oynadığı Geçmişin Laneti (Visions), 28 Ağustos 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Geçirdikleri trafik kazası sonucunda küçük bir çocuğun ölümüne sebep olan Eveleigh ve David çifti, yaşadıkları travmanın etkilerini üzerinden atmak için küçük bir kasabaya yerleşir. Eveleigh, bir süre sonra evin etrafında korkutucu sesler duymaya başlar. Kasabada yaşayanların anlattıkları ile onu dehşete sürükleyen ipuçlarını birleştirerek bir cevap bulmaya çalışan Eveleigh, ölümcül bir labirente sürüklendiğinin farkında değildir.

Kaçış Yok

John Erick Dowdle’ın yönettiği ve Owen Wilson, Lake Bell, Sterling Jerins, Claire Geare, Pierce Brosnan ile Thanawut Kasro’nun oynadığı Kaçış Yok (No Escape), 28 Ağustos 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Amerikalı bir iş adamı ve su mühendisi olan Jack Dwyer’ın ailesiyle birlikte Güneydoğu Asya’ya yerleşmesinin ardından siyasi çatışmalar ve halk ayaklanması gelir. Ayaklanmanın sebebi ülkedeki su dağıtımını Amerikalı şirketin almasıdır. Jack Dwyer, eşi ve çocuklarıyla birlikte uçakta gelirken yeni tanıştıkları, gizemli bir adamın da yardımıyla önce şehirden, sonra ülkeden kaçmanın yollarını ararlar.

American Ultra

Nima Nourizadeh’in yönettiği ve Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Connie Britton ile Walton Goggins’in oynadığı American Ultra, 28 Ağustos 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla Movie Box Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Mike ile sevgilisi Phoebe küçük bir kasabada son derece sakin bir hayat sürerken sıkıcı buldukları hayatları olağanüstü bir macerayla şenlecektir. Çift her şeye rağmen hayatlarından memnundur, hatta Mike yakın zamanda sevgilisine evlilik teklifinde bulunmayı planlamaktadır. Ancak Mike’ı tanıyan kimsenin bilmediği bir sır her şeyi altüst edecektir: Mike esasında hükümet için çalışan bir gizli ajandır.

Aşk ve Merhamet

Bill Pohlad’ın yönettiği ve Elizabeth Banks, John Cusack, Paul Giamatti ile Paul Dano’nun oynadığı Aşk ve Merhamet (Love & Mercy), 28 Ağustos 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, Beach Boys grubunun kurucularından olan şarkıcı ve söz yazarı Brian Wilson’un hayatının 30 yılından fazlasını anlatıyor ve Wilson’un başa çıkmaya çalıştığı akıl hastalığı ve ilaç bağımlılığını gün yüzüne çıkarıyor, terapisti Eugene Landy gözetimi altında geçirdiği yılları ve Melinda Ledbetter ile yaşadığı kurtarıcı ilişkisini gözler önüne seriyor.

Şeytanın Gözleri

Kevin Kölsch ile Dennis Widmyer’in yönettiği ve Alex Essoe, Amanda Fuller, Fabianne Therese ile Noah Segan’ın oynadığı Şeytanın Gözleri (Starry Eyes), 28 Ağustos 2015’de Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Hollywood’un hırs ve rekabet dolu dünyasında genç ve hevesli bir oyuncu olan Sarah iyi bir rol kapıp başarılı bir film yıldızı olmak için eline gelen her fırsatı değerlendirmektedir. Bir gün karşısına çıkan gizemli bir film yapımcısı ile bir anlaşma yapar. Bu anlaşmanın ardından Sarah kendisini hem gizli bir Hollywood tarikatının hem de geri dönüşü olmayan, esrarengiz, acılı ve lanetli bir yolculuğun içinde bulur.

Aşkın Ritmi

Max Joseph’in yönettiği ve Zac Efron, Emily Ratajkowski, Wes Bentley ile Shiloh Fernandez’in oynadığı Aşkın Ritmi (We Are Your Friends), 28 Ağustos 2015’de Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarıldı.



Hollywood’da geçen film, büyük bir yıldız olmak isteyen 23 yaşındaki yakışıklı DJ Cole’un hikâyesini konu alıyor. Cole’un hayatı, DJ James ile tanışmasıyla karmaşık bir hal alır. Çünkü Cole, James’in güzel kız arkadaşına aşık olmaya başlar. Yasak ilişkisinin derinleşmesi ve arkadaşlarıyla arasının eskisi gibi olmaması Cole’u aşk, dostluk, sadakat ve gelecek arasında seçim yapmaya zorlayacaktır.

MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com

CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.