Polemik & Kulis
26 Şub 2015 22:32 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Sabah Gazetesi ünlü köşe yazarı ile yolları ayırdı mı?

Sabah Gazetesi'nin deneyimli köşe yazarı ile yolları ayırdığı iddia edildi.

Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Sevilay Yükselir'in görevine son verildiği iddia edildi.

Sabah gazetesi yazarı ve A Haber Yüzde Yüz Siyaset programının moderatörü Sevilay Yükselir, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Huber Köşk'ü boşaltması gerektiğini belirttiği yazısının ardından köşesi seyrekleşti.

ABDULLAH GÜL İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Gül'ün neden hala Huber Köşkü'nde kaldığını sorgulayan yazısı ile çokça tartışılan Yükselir'e Esra Elönü sert bir yanıt vermişti.

"Ne hikmetse elli bin defa gündeme getirilmesi gereken Huber Köşkü'nün hâlâ eski Cumhurbaşkanı tarafından kullanılıyor olması meselesi es geçiliyor. Huber Köşkü'nün bütün giderleri bizlerin ödediği vergilerle karşılanıyor" diyen Sevilay Yükselir'e cevaben Esra Elönü, "Kimse de çıkıp demiyor ki sen kimsin? Kimse de çıkıp demiyor ki zamanında uçağına binmek için türlü takla rötarları yaptığınız , Köşk'ün kapısından girmek için yağ bağladığınız bir dava adamına bunu ne hakla yazıyorsunuz demiyor?" demiş ve eklemişti: "...şımarıkça kalemini beline koyup mahalle cazgırlığına soyunmanın adı gazetecilik değil fitne hesabına girmektir."

GAZETEDE NEDEN YAZMIYOR?

Sevilay Yükselir A Haber'deki programlarına devam ediyor ama son günlerde Sabah gazetesindeki köşesini okumak isteyenler Sevilay Yükselir'in yazısını bulamıyorlar.

Normal zamanlarda Salı, Çarşamba, Perşembe ve Pazar günleri yazan Yükselir'in Sabah gazetesindeki son yazısı 17 Şubat Salı tarihini taşıyor.

Son yazısında "Bak şu müpTEZEL'in densizliğine" başlığını atan ve Ali Tezel'in Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili tweetini sert bir şekilde eleştiren Yükselir'in Sabah gazetesinde tam bir haftadır hiç yazısı yayımlanmadı.

Yükselir'in televizyon programlarına devam ediyor olması, sağlık ya da tatil gibi bir sebeple yazmama ihtimalini ortadan kaldırırken, son yazısında ya da sonrasında okurlarına herhangi bir açıklama yapmamış olması da "Acaba bir sebepten ötürü yazıları Sabah'ta yayımlanmıyor mu?" sorusunu akıllara getirdi.